Atraktivne destinacije

Gdje u Hrvatskoj borave bogati turisti? Ove lokacije pršte luksuzom, a jedna je magnet za vlasnike jahti

Impresia hoteli
Foto: Impresia hoteli
1/19
11.09.2024.
u 10:12

Ako doista želite odmor u stilu svjetskih celebova, svoj kutak mira i ekstravagancije možete pronaći u boutique hotelima Impresia, kojih ima na gotovo svakoj atraktivnoj destinaciji u Hrvatskoj.

Hrvatska je unatrag desetak godina i na međunarodnoj turističkoj sceni sve poznatija kao destinacija luksuznog turizma, gdje ne samo što možete uživati u predivnim pejzažima i vrhunskom smještaju već i dijeliti sunčane trenutke s nekim od najvećih svjetskih zvijezda. Da, naša zemlja privlači slavne osobe poput Toma Cruisea, Beyonce, Novaka Đokovića i mnogih drugih, i već dugo je sinonim za sofisticirani odmor. Lokacije diljem Jadrana, od onih najjužnijih, kao što su Hvar i Dubrovnik, preko Istre i Kvarnera pa do Zagreba, nude sadržaje koji zadovoljavaju i najzahtjevnije goste – od luksuznih hotela i restorana do privatnih tura i ekskluzivnih događanja.

Ove godine među zadnjim svjetskim celebovima posjetio nas je i Christian Bale, posljednji Batman, no ovaj put bez plašta, samo s natikačama i ručnikom. Bale, osobenjak kakav je u privatnom životu, odlučio se za opuštanje na otoku Mljetu, gdje je, prema riječima lokalne rent-a-bike tvrtke, proveo vrijeme u potpunoj anonimnosti, vozeći se biciklom i uživajući u prirodnim ljepotama otoka. Njegov posjet prošao je bez pompe, što je karakteristično i za ostale slavne osobe koje biraju Hrvatsku kao svoju oazu mira. Ove sezone, da to nisu objavili neki mediji, ne bismo ni znali da su tijekom lipnja u Dubrovniku odmarali svjetski poznati trener Pepa Guardiole i frontman Metallice, James Hetfield.

31.05.2024. Dubrovnik - Vjencanje Nicole Artukovich i Liama Stewarta. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Naravno, slavni par Victoria i David Beckham gotovo svake godine na svojim društvenim mrežama objavljuju fotografije s odmora u Hrvatskoj, a sin poznatog pjevača Roda Stewarta, Liam Stewart, ove je godine izabranicu svog srca Nicole Artukovich oženio upravo u Dubrovniku.


Jedno od najpopularnijih odredišta

Dubrovnik vole i hollywoodske zvijezde pa smo prije nekog vremena na hrvatskim lifestyle portalima mogli vidjeti Matthewa McConaugheyja i Woodyja Harrelsona kako na nekoj plaži vrijeme provode veslajući na supu. Po dubrovačkom kraju priča se i kako je rock legenda Bono Vox bio ondje i nekoliko puta, a posebno se oduševio dalmatinskom ‘spizom’.

Da gostovanje ovih slavnih faca nije samo slučajnost, pokazuju i statistike jer luksuzni turizam u Hrvatskoj svake godine bilježi stalni porast, s više od 10% u broju dolazaka VIP gostiju. Dubrovnik, jedno od najpopularnijih odredišta, u 2023. godini zabilježio je porast od 12% u broju dolazaka gostiju iz SAD-a, a broj privatnih jahti koje posjećuju hrvatsku obalu povećao se za 15 posto.

Ako doista želite odmor u stilu svjetskih celebova, svoj kutak mira i ekstravagancije možete pronaći u boutique hotelima Impresia, kojih ima na gotovo svakoj atraktivnoj destinaciji u Hrvatskoj. Riječ je o luksuznom smještaju, koji je okrunjen sa četiri ili pet zvjezdica, što je jamstvo za visoko personaliziranu uslugu, maksimalno komforan smještaj, a neizostavan dio su vrhunska gastro ponuda, predivna priroda, ali i povijesno-kulturne vrijednosti destinacije u kojoj boravite.

Impresia hoteli uglavnom su smješteni u gradskim palačama, vinogradima, maslinicima, dvorcima ili povijesnim jezgrama pod zaštitom UNESCO-a, a mi smo vas odlučili provesti kroz najbolje „predstavnike“ luksuznog smještaja, odakle sigurno nećete otići bez nezaboravnih i jedinstvenih impresija.

Art'otel Zagreb
Foto: Impresia hoteli

Dašak glamura u hrvatskoj metropoli

Kao što Hotel Dame des Arts, pruža glamurozan doživljaj Pariza, tako i Art'otel Zagreb, projicira svu urbanu ljepotu hrvatske metropole. Poput dijela slagalice, savršeno se uklapa u impresiju koju slažete o Zagrebu, njegovoj povijesti, ali i svim važnim ličnostima koje su ga stvarale. Izgrađena 1929. godine, zgrada hotela jedan je od najljepših primjera zagrebačke art déco arhitekture, koju je dizajnirao poznati studio Freudenreich&Deutsch. Hotel se nalazi u samom srcu grada, na nekoliko minuta od glavnog gradskog trga pa možete uživati u ljepotama Gornjega grada, Zrinjevca, a svi atraktivni muzeji nadohvat su vam ruke. Uživajte u bogatstvu okusa restorana Yezi, kao i u maštovito pripremljenim koktelima rooftop bara, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na zagrebačke krovove.

Hotel Bevanda
Foto: Impresia hoteli

Jedinstvene impresije s Kvarnera i iz Istre

Kombinacija prirodnih ljepota i bogate gastronomske ponude čine Istru i Kvarner destinacijama koje su uistinu jedinstvene. Bilo da tražite opuštanje uz more, želite istražiti prirodne ljepota ili uživati u vrhunskoj hrani i piću, ove regije pružaju doživljaje koji će vam zauvijek ostati u lijepom sjećanju. No umotate li sve ove “gušte” u luksuz, bit ćete kao protagonisti nekog hollywoodskog filma.

Odlučite li se za Opatiju i njezinu prekrasnu rivijeru, svakako nećete pogriješiti jer ondje ćete pronaći savršen spoj najljepših prizora – od mora i planina do zelenih parkova. U središtu ovoga pitoresknog kvarnerskog mjesta nalazi se Hotel Bevanda koji se može pohvaliti titulom prvog luksuznog dizajnerskoga hotela na sjevernom Jadranu. Sa svojih pet zvjezdica, ovaj boutique hotel svojim gostima nudi smještaj u deset elegantno uređenih soba s visoko personaliziranom uslugom. Gostima su u svakoj sobi na raspolaganju jacuzzi, vrhunski proizvodi za njegu te Wi-Fi internet. Ljubitelji dobrog vina posebno će biti oduševljeni jer već više od 50 godina ovaj se hotel ponosi jednim od najboljih vinskih podruma u regiji.

Grand Hotel Brioni, A Radisson Collection Hotel
Foto: Impresia hoteli

Stari Rimljani su poznati po tome što su itekako znali uživati u luksuzu, a jedna od njihovih omiljenih destinacija, na kojoj su gradili svoje impresivne vile, upravo su bili Brijuni. U duhu antičkog uživanja u životu, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Brijuni, ponosno stoji Hotel Grand Hotel Brioni Pula, o čijoj su ekskluzivnosti svjedočili brojni ugledni gosti, političari, glumci, ali i glazbenici. I, doista, osim vrhunske gastro ponude i luksuzno uređenih soba, wellness iskustvo u ovome hotelu podsjeća na najbolje rimske termalne kupelji.

Hotel Adriatic
Foto: Impresia hoteli

Rovinj je mjesto gdje romantika i luksuz idu ruku pod ruku. Ovaj grad privlači goste svojom jedinstvenom atmosferom, a uz ekskluzivan smještaj s personaliziranom uslugom, kakve vam nudi Hotel Adriatic, vjerujemo, uvijek ćete mu se iznova vraćati. Hotel, koji spaja tradiciju i suvremeni dizajn, nalazi se u povijesnoj jezgri te je jedinstveno uređen umjetničkim djelima, posebno kreiranima za ovaj luksuzni interijer.

Meneghetti Wine Hotel & Winery
Foto: Impresia hoteli

No ako radije birate oaze mira i tišine, izvan Rovinja nalazi se Meneghetti Wine Hotel & Winery, mirna vinska oaza gdje možete odmoriti u jednoj od njihovih luksuznih vila, uz bogatu ponudu gastro užitaka, kao što su lokalna jela i vrhunska vina.

Kao izdvojen iz našeg vremena i stavljen u 18. stoljeće Hotel San Rocco, u pitoresknom istarskom mjestu Brtonigla, nalazi se na imanju, okružen predivnim parkom i stoljetnim maslinicima. Uz savršen mir, uživat ćete u vrhunskoj usluzi i bogatoj gastro ponudi njihova restorana.

Hotel San Rocco
Foto: Impresia hoteli

Naravno, nezaobilazna destinacija u Istri je grad Poreč, a upravo na obližnjem otoku Svetom Nikoli nalazi se Isabella Valamar Collection Island Resort koji svojim gostima pruža vrhunsku uslugu u ekskluzivnom smještaju posebnog ambijenta zelenog aristokratskog otoka.

 

Dalmacija kakvu ćete pamtiti

Priroda Dalmacije zadivljuje svojom raznolikošću. Nacionalni parkovi, kao što su Kornati i Krka, ili Mljet, pružaju spektakularne prizore netaknute prirode, a destinacije kao što su Hvar, Dubrovnik, Korčula, Split, Šibenik, Zadar destinacije su s bogatom kulturno-povijesnom baštinom. No osim prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti, Dalmacija nudi bogatu gastro ponudu koja odražava dugu tradiciju ribarstva, maslinarstva i vinogradarstva. Svježa riba, dagnje, hobotnica ispod peke i domaće maslinovo ulje samo su neki od specijaliteta koji se moraju kušati.

Boutique Hotel Kazbek
Foto: Impresia hoteli

Jedna od prvih hrvatskih lokacija koja je na popisu elitnih gostiju zasigurno je Dubrovnik, grad koji privlači bogatom kulturnom baštinom, ali i prekrasnim morem i obalom. Doživljaj luksuznog odmora možete doživjeti u Boutique Hotelu Kazbek koji se nalazi u jednom od dubrovačkih ljetnikovaca na obali poluotoka Lopud, u sigurnoj i zaštićenoj luci Gruž, poznatoj po svojoj dugoj tradiciji brodogradnje. Ovaj hotel odiše opuštenim luksuzom i zove na uživanje u životu.

Hotel The Pucić Palace
Foto: Impresia hoteli

Želite li radije osjetiti duh starih dubrovačkih vremena, Hotel The Pucić Palace, smješten u srcu dubrovačkog Staroga grada, svojim će vas ambijentom odvesti u 18. stoljeće i svijet plemićke obitelji Pucić. Kapela u palači i danas se koristi za vjenčanja, a lokalni specijaliteti, poput zelene tjestenine i šarenih makarona, pripremaju se na isti način kao i prije nekoliko stoljeća.

Hvar, najsunčaniji naš otok, poznat po prekrasnim mirisima lavande i ružmarina, također ima ponudu Impresia hotela, namijenjenih za luksuzan odmor. Adriana Hvar Spa Hotel mjesto je gdje će vas ugostiti kraljevski: već pri dolasku dočekat će vas aromatizirani ručnici i smještaj potpuno prilagođen opuštanju duha i tijela. Doručak ovdje pravi je gastronomski doživljaj: svježe, lokalne namirnice, kozje mlijeko i svježi sir s malih obiteljskih farmi, aromatični med s ružmarinom, pa čak i domaće žitarice.

Dostupna su vam i premium vina, proizvedena od lokalnih sorti grožđa, koja ne možete kušati nigdje drugdje u svijetu. Naravno, uza sve to hotel ima spa centar gdje možete uživati u opuštajućim wellness ritualima.

Emotheo Heritage Hotel
Foto: Impresia hoteli

Poželite li se luksuza malo dalje od mora, Imotski, smješten u srcu Dalmacije, savršena je destinacija za sve koji žele iskusiti odmor u mirnom i prirodnom okruženju. Ovaj grad, poznat po Modrom jezeru i brdovitom krajobrazu postaje sve popularniji među onima koji traže autentično iskustvo, daleko od gužve. I upravo je Emotheo Heritage Hotel jedan od luksuznih smještaja koji spaja tradiciju imotskog kraja i suvremeni izričaj. U restoranu i baru Tri sunca gosti mogu uživati u vrhunskim, autohtonim vinima, poput kujundžuše i trnjaka, te hrani pripremljenoj od lokalnih sastojaka, inspiriranoj tradicionalnim obiteljskim receptima. Za one koji vole kretanje u prirodi, ovo mjesto daje mogućnost raznih aktivnosti na otvorenom, poput trčanja, planinarenja, ribolova ili biciklizma.

Armerun Heritage Hotel & Residence
Foto: Impresia hoteli

Ne možete reći da ste posjetili Dalmaciju ako niste osjetili čari dalmatinskih gradova Zadra ili Šibenika. I ondje postoji luksuzan smještaj – ekstravaganciju Zadra predočit će vam Heritage Hotel Bastion, a predstavnik šibenskog luksuza je Armerun Heritage Hotel & Residence. U Heritage Hotelu Bastion, koji je smješten uz gradske zidine, koje su na popisu UNESCO-ove baštine, doživjet ćete duh prošlih vremena. U hotelskom eksluzivnom restoranu Kaštel, smještenom u ostacima tvrđave iz 13. stoljeća, uživat ćete u izvrsnoj domaćoj hrani, uz izbor vrhunskih vina. Šibenski Armerun Heritage Hotel & Residence nalazi se na mjestu dominikanskog samostana iz 14. stoljeća i stare gradske ribarnice, peškarije. Ljepota hotela dolazi do izražaja jednako iznutra, kao i izvana jer dio soba i vanjske fasade hotela krase kameni zidovi iz 18. stoljeća. Izloženi samostanski artefakti pružaju autentično iskustvo, uključujući razne kamene fragmente iz 15. do 17. stoljeća, kao i elemente poput stupova i kruna bunara, a u jednoj sobi nalazi se čak i stari kameni umivaonik.

Hotel Vestibul Palace
Foto: Impresia hoteli

Srce Dalmacije, Split, stoljetni je grad čija raznolika arhitektura odražava njegova različita povijesna razdoblja slave. Ovaj je grad poznat po plažama s kristalno čistim morem, živahnim tržnicama, noćnim klubovima, kao i kulturnim događanjima poput brojnih uličnih festivala. Simbol Splita je Dioklecijanova palača, izgrađena za vrijeme vladavine rimskog cara Dioklecijana, a koja se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. I upravo ondje, u srcu Dioklecijanove palače, smješten je luksuzni Hotel Vestibul Palace, koji vas uvodi u priču koja se događa u okruženju rimske palače stare 1700 godina, smještene među mramornim lukovima, stupovima i hramovima Splita. Hotel Vestibul ugnijezdio se u odaje cara Dioklecijana i upečatljiv je spoj drevne povijesti i luksuza 21. stoljeća, a gostima pruža usluge, pogodnosi i iskustva dostojna cara i njegove pratnje.

Briig Boutique Hotel
Foto: Impresia hoteli

Briig Boutique Hotel smješten je tik uz jednu od najpoznatijih pješčanih plaža na Jadranu, Bačvicama, i samo je nekoliko minuta hoda od stare povijesne gradske jezgre. Svojim modernističkim dizajnom, Briig istovremeno odskače, ali se i prirodno uklapa u svoje okruženje. Njegova geometrijska bijela fasada odvažno se uzdiže poput brda, a ime hotela potječe upravo od dalmatinske riječi za brdo – “brig”. Čak i jela koja se poslužuju u hotelskom restoranu Median prava su umjetnička djela, pripremljena od svježih i lokalno uzgojenih sastojaka, i predstavljaju modernu interpretaciju tradicije.

Palača Lešić Dimitri
Foto: Impresia hoteli

Na predivnim otocima Korčuli i Šolti također postoji dašak luksuza koji pružaju Impresia hoteli. Na Korčuli to je Palača Lešić Dimitri, skrivena unutar zidina grada, a na Šolti Martinis Marchi Heritage Hotel, povijesni dvorac smješten iznad marine za luksuzne jahte, u predivnoj uvali Maslinica. Na Korčuli vaša će nepca biti oduševljena jer vas ondje očekuju jela nagrađena jednom Michelinovom zvjezdicom, a na Šolti možete uživati u privatnosti kakvu priželjkujete i spa tretmanima iz snova.

Martinis Marchi Heritage Hotel
Foto: Impresia hoteli

Luksuz koji ste željeli iskusiti pružit će vam baš svaki od hotela koje smo izdvojili na našem popisu, a ako ste k tomu još i korisnik Visa Gold, Infinite ili Platinum kartice, na svakoj ćete lokaciji imati različite posebne pogodnosti kao što su rani check-in, kasni check-out, upgrade sobe (ovisno o raspoloživosti), piće dobrodošlice, kolačiće dobrodošlice ili 10% popusta na tretmane u wellnessu. Doista, ovakve glamurozne impresije odmora nisu rezervirane samo za slavne i poznate face, i vi ih možete doživjeti u Impresia hotelima i ponijeti sa sobom nezaboravno iskustvo.

Sadržaj nastao u suradnji s VISA-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije