Nije za peglanje

Hladne ruke? Pikni me botoksom!

toalet
30.11.2010.
u 08:00

Zima nije prijatelj oboljelima od Raynaudova sindroma, a može dovesti i do rana na rukama

Tijekom cijele zime mučite muku s hladnim rukama? Izgleda da su znanstvenici otkrili kako riješiti i taj problem. Zdravo tijelo održava toplima i ruke i noge kontrolirajući protok krvi, ali kod onih s Raynaudovim sindromom postoji reakcija u rukama i ostalim ekstremitetima kada su izloženi nižim temperaturama. Zato zima nije prijatelj oboljelima od Raynaudova sindroma, a može dovesti i do rana na rukama.

Iako lijek za tu bolest nije pronađen, istraživači su otkrili da pomažu tretmani botoksom, viagrom ili prozacom. Znanstvenici s Cold Hand Clinic na Sveučilištu Chicago kažu kako efekt samo jedne seanse botoksa može trajati mjesecima. Kako botoks točno funkcionira, nije jasno, ali se pretpostavlja da opušta mišiće oko krvnih žila, prenosi Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije