Ukusi

Hrvatski salon šije vjenčanicu princeze Kate

kate (1)
afp
23.05.2011.
u 13:09

Dok je neke buduće hrvatske mladenke izbor Kate Middleton razočarao, jedan salon šije baš takvu za one koje žele izgledati kao britanska princeza

– To će biti hit! – pomislili su brojni dizajneri i stilisti iz hrvatskih salona vjenčanica kada su ugledali Kate Middleton u vjenčanici modne kuće Alexander McQueen na britanskom kraljevskom vjenčanju! No malo je reći da su se prevarili. Većina hrvatskih mladenki jednostavno ne želi izgledati kao britanska princeza čiju su glamuroznu haljinu krasili čipka i saten, dugački šlep i veo obrubljen čipkom. 

Što ću s tolikim šlepom?! 

Zašto? Nije dovoljno izazovna! Imala je duge rukave! Što će napraviti s onolikim šlepom? Takvih i sličnih objašnjenja naslušali su se u salonima vjenčanica. 

– Naše mladenke vole sirena-kroj, lagane vjenčanice i nismo još imali ni jedan zahtjev za takvu vjenčanicu – kažu u salonu Nancy. 

U salonu Sposabella bili su uvjereni kako će mladenke tražiti baš tu vjenčanicu. 

– Sve mladenke kažu da je bila lijepa, ali kada ih upitam bi li i one takvu, odgovor je: Joj, ne želim to! Ali nemaju nikakvo konkretno objašnjenje zašto ne žele. Možda im se ipak nije tako svidjela – zaključuju u salonu Sposabella. 

Možda odgovor leži u činjenici da naše mladenke naprosto žele izgledati seksi i na dan vjenčanja. 

– Imali smo jedan upit za takvu vjenčanicu, ali u principu naše mladenke ne žele čipkaste rukave, pitaju se što će sa šlepom te vole gola ramena i biti seksi – kažu u salonu Penelope. 

Sličan odgovor dobili smo i u Atelieru Hera gdje se ni jedna mladenka nije zanimala za tu haljinu, a neke su rekle da su očekivale mnogo više glamura od britanske princeze. 

I kao što to uvijek biva, dok su jedne mladenke duboko razočarane odabirom princeze Kate, druge bi vjenčanicu baš kakvu je imala ona kako bi i njihovo vjenčanje barem mrvicu nalikovalo na kraljevsko! Na sreću, naše je mladenke mogu i dobiti. 

– Imali smo nekoliko upita i naši dizajneri upravo rade na vjenčanici kakvu je imala i Kate Middleton. Naše mladenke žele izgledati fino, glamurozno i elegantno, a ta haljina ima i duboki dekolte što je seksi. Ipak, u toj haljini ide se u crkvu. Uz nju ide i veo obrubljen čipkom, a sav ostali pribor koji je princeza imala dobivaju i naše mladenke – objasnila je Margareta Frazi, stilistica iz zagrebačkog salona Royal Bride. 

Cijena se još ne zna 

Najam njihovih vjenčanica kreće se od 2000 do 6000 kuna, pa ni ova kopija kraljevske neće biti skuplja od 6000 kuna. No, za one mladenke koje je požele imati u trajnom vlasništvu, cijena se još ne zna jer haljina koja se šije od najfinije svile i čipke još nije gotova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije