Hit jelo

IKEA podijelila recept za poznate mesne okruglice i pozvala fanove da ih naprave kod kuće

Shutterstock
20.04.2020.
u 15:00

U šest koraka pripremite savršene mesne okruglice, jelo zbog kojeg mnogi vole "potegnuti" do IKEA-e

Jedan od razloga za odlazak u IKEA trgovinu nije samo shopping, nego i mesne okruglice koje su svakako jedno od najpoznatijih jela iz njihovog restorana. S obzirom na to da odlazak u restoran ili shopping trenutačno nije opcija, IKEA je odlučila slijediti brojne lance restorana poput McDonalds'a i podijeliti neki od svojih recepata, kako bi ljudi omiljena jela mogli pripremiti i kod kuće. 

IKEA je podijelila recept za mesne okruglice koji se sastoji od šest jednostavnih koraka i pozvala obožavatelje da ga isprobaju kod kuće, a prenosimo ga u nastavku. Količina je za 16-20 okruglica.

Sastojci za mesne okruglice:

  • 500 g goveđeg mljevenog mesa
  • 250 g svinjskog mljevenog mesa
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 1 režanj češnjaka (isjeckani ili mljeveni)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 5 jušnih žlica punomasnog mlijeka
  • 1 jaje
  • sol i papar po želji

Sastojci za umak:

  • nekoliko kapljica ulja
  • 40 g mlaslaca
  • 40 g običnog brašna
  • 150 ml povrtne juhe
  • 150 ml goveđe juhe
  • 150 ml double cream
  • 2 čajne žličice sojinog umaka
  • 1 čajna žličica Dijon senfa

Priprema mesnih okruglica:

1. Kombinirajte smjesu goveđeg i svinjskog mljevenog mesa i dobro izmiješajte da ne bude nikakvih grudica. Dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaje i promiješajte. Dodajte mlijeko i dobro začinite solju i paprom.

2. Smjese oblikujte u male okruglice. Stavite na čisti tanjur, poklopite i čuvajte u hladnjaku 2 sata kako bi okruglice zadržale oblik tijekom kuhanja.

3. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, polako dodajte mesne okruglice.

4. Kad dobiju boju, stavite ih u posudu i prekrijte. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite još 30 minuta.

Priprema umaka:

5. U tavi rastopite 40 g maslaca. Dodajte 40 g običnog brašna i nastavite kuhati, neprestano miješajući 2 minute. Dodajte 150 ml povrtnog temeljca i 150 ml goveđeg temeljca i nastavite miješati. Dodajte 150 ml double cream, 2 žličice sojinog umaka i žličicu Dijon senfa. Stavite na laganu vatru da se umak zgusne i nastavite miješati.

6. Poslužite okruglice uz kuhani krumpir ili pire. 

Ključne riječi

Komentara 3

ID
Ivan.Dobri1a
21:38 20.04.2020.

Bolje su "okruglice" bilo koje zemlje nego Ikeine

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
20:40 20.04.2020.

Možda netko kod kuće uspije napraviti da valjaju.

NE
nedajurilj
14:26 07.05.2020.

Bolji je nas cufte i fasirane snicle,a mozete ih formirati kako hocete,samo ikeine su kao i Njemacke od svinjskog mesa i starog kruha i neukusne su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije