Možete ih ispeći samo na kapljici ulja s malo soli. Osim toga, dobre su za probavu jer sadrže mnogo vlakana. Ako vam ipak treba neki okus, dodajte ljuti začin poput papra ili ljute papričice. One su također dobre za organizam. Sprečavaju upale i ubrzavaju metabolizam. No nemojte pretjerati s ljutinom.
Tikvice
Kad kažemo tikvice, mislimo na carpaccio od tikvica. Lako se spravlja i može se jesti doslovno u neograničenim količinama. Trebat će vam oštar nož. Narežite tikvice na tanke ploške i prelijte ih limunovim sokom pa pustite da odstoje. Limun je dobar jer otapa masnoće u tijelu. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinova ulja, sol i papar.
Kiseli krastavci
Jeste li znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučuju u gotovo svim vrstama prehrane i dijetama, a dobri su jer se slažu uz gotovo sve.
Čips od kelja
Ne zvuči baš privlačno, ali fino je. Zdrava je zamjena za običan čips od krumpira. Napravite ga tako da očistite lišće od debelih stabljiki i natrgajte na male komadiće. Posolite i premažite s malo ulja. Pecite deset minuta.
Orašasti plodovi
Najbolji odabir su bademi, orasi i lješnjaci. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suhim voćem postaje neodoljiva poslastica.
Jeste li ljubitelj pečenih kestena? Ovaj ih čovjek na Cvjetnom trgu prodaje:
To je na prvom mjestu što se ne bi smjelo konzumirati