Sastojci:
Podloga:
- 30g mljevenog zlatnog lana
- 40g sojinog brašna
- 50g glutenskog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 200ml vode
VEZANI ČLANCI:
Nadjev:
- 330g svježeg tofua
- 150ml vode
- sok jednog limuna
- 20g delikatesnog kvasca
- 40g sojinog brašna
- 1 žličica crne soli
- 150g blitve (bez petiljki)
- 1 mladi češnjak
Priprema
1. U sjeckalicu ili blender najprije stavite tofu, limunov sok i vode te blendajte do glatke teksture. Zatim dodajte delikatesni kvasac, sojino brašno i crnu sol i ponovno blendajte.
2. Ako koristite sjeckalicu, zatim dodajte sirovu blitvu i sirovi mladi češnjak te kratko sjeckajte. Ako koristite blender, blitvu i mladi češnjak radje narežite ručno (kako ih blender ne bi previše usitnio) te ih umiješajte u ostale sastojke.
3. Izlijte na podlogu te sve zajedno stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Napomena: Cijela podloga ima 467 kcal (51% proteina) a cijeli nadjev 754 kcal (41% proteina). Jedna porcija / četvrtina kiša ima 308 kcal (45% proteina).
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka!
Blendajte? Kiš? Delikatesni kvasac? Crna sol? Zlatni lan? Sojino brašno? Glutensko brašno? Moja mama, izvrsna kuharica, ovo ne bi skužila.