Popularni britanski chef James Martin savjetuje da se jaja ne drže u hladnjaku jer im to, kaže, utječe na okus. "Razlog je to što jaja 'upijaju' miris pa i okus druge hrane u hladnjaku, što može utjecati na njihov okus", objasnio je.
Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako 'pokupiti' druge mirise, a to ovaj chef, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.
VEZANI ČLANCI:
"Kad imam npr. tartufe, stavim ih u zdjelu s rižom i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pokraj tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati okus kao da je napravljena s tartufima", rekao je James za Express.
Gdje je najbolje držati jaja: Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u hladnjaku, no ako prema savjetu ovog chefa želite to izbjeći, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suhom mjestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne mijenja naglo.
Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo!
Hvala na savjetima čuvenim engleskim Chefovima, predstavnicima njihove još čuvenije kuhinje. Inače tartufe pronađene u Šervudskoj šumi ne treba stavljati pored jajca, naše istarske možemo, rado, jer lijepo mirišu. Nek naša domaća jajca slobodno pokupe miris dobre slanine, luka, paprike, ako se ima tartufa i graševinca. Nemamo niš protiv.