i nakon godinu dana

Je li s pravom ljuta? 'Propustio sam rođenje kćeri i moja supruga to ne može preboljeti'

Shutterstock
22.09.2024.
u 14:00

Čovjek koji je propustio rođenje svoje kćeri vjeruje da bi njegova žena to trebala "preboljeti", no ona to koristi kao argument u svakoj svađi

Rođenje djeteta mnogima je razlog za slavlje jer se radi o monumentalnom događaju koji mijenja život. No, takav divan događaj za jednog je muškarca izazvalo niz svađa. Godinu i pol nakon rođenja kćeri, supruga mu još uvijek nije oprostila što je propustio porođaj, piše Mirror

Frustrirani otac upitao je na Redditu je li opravdano osjećati ljutnju zbog nemilosrdnog bijesa svoje žene. Redditor koji je objavio pod nadimkom Key_Atmosphere6114 objasnio je da radi posao zbog kojeg je u određenim trenucima potpuno nedostupan. Ili nema pristup svom telefonu, ili se nalazi usred ničega bez signala. Rekao je da su takvi trenutci "dobro zakazani unaprijed" jer mu uglavnom oduzmu cijeli dan i postoji mnogo sigurnosnih propisa i pravila kojih se mora pridržavati u to vrijeme.

Budući da mu je supruga bila trudna, planirao je uzeti odsustvo s posla blizu njezinog termina poroda, no porođaj je krenuo mjesec dana ranije. Key je tada bio na inspekciji i nije ga se moglo kontaktirati. "Saznao sam da će se poroditi tek kad sam ponovno dobio signal. Dok sam stigao u bolnicu, već je rodila", objasnio je.

VEZANI ČLANCI:

Iako sada ravnopravno sudjeluje u odgoju, porođaj je još uvijek bolna tema između njega i njegove žene. "Problem nastaje svaki put kad se posvađamo, ona uvijek spomene da sam propustio porod. To se događa gotovo svaki put, od ozbiljnih svađa do toga koju bismo hranu trebali naručiti", napisao je Key.

Dosegao je svoju "prijelomnu točku" nakon što su se posvađali oko skrbi i odgoja njihove kćeri. Njegova supruga želi povući kćer iz trenutnog vrtića i prebaciti je u onaj bliže njihovom domu, koji je znatno skuplji. Par ravnomjerno dijeli obaveze odlaska i preuzimanja kćeri. Key je zadužen za odvođenje, dok supruga preuzima kćer iz vrtića, pa je smatrao da ima pravo ostati pri svom stajalištu.

"Jedini vrtić koji je bliže našem domu je preskup i ne možemo si ga priuštiti. Usred svađe opet je izvukla argument da nisam bio na porodu. Rekao sam joj da mora prijeći preko toga i prestati koristiti to u svakoj svađi koju imamo. Nazvala me kretenom i otišla", opisao je Key. Pitao je Reddit zajednicu je li pogriješio u situaciji zbog onoga što je rekao, ali je izglasano da nije kriv.

"Ovo je definicija i 'nepravednog sukoba' i 'skrivanja pravog problema'", napisao je jedan Redditor. "Niste propustili porođaj zbog nemara ili apatije, propustili ste ga zbog zahtjeva posla. Posao je ono što, pretpostavljam, osigurava prihode i druge potrepštine. Misli li ona da ste trebali predvidjeti rane trudove i što, dati otkaz?", napisao je drugi.

Jedna je osoba tražila dodatne informacije u vezi propušteno poroda. "Zar vaš posao nema hitnu osobu na licu mjesta koju možete kontaktirati u slučaju hitnog slučaja?", upitala. Key je odgovorio da njegova žena nije nazvala tvrtku, te da inače imaju osobe za hitne slučajeve, ali da ih ona jednostavno nije nazvala.

Žena se požalila na Redditu: 'Sestra mi je čuvala dijete, a zatekla sam je kako ga doji!'

"Dijete je krivo što je izašlo mjesec dana ranije", našalio se jedan komentator. "Zvuči kao da morate doći do stvarnog korijena njezinog problema. Naravno da je ljuta što si to propustio, ali čak i ona razumije da je to bilo neizbježno!", zaključio je drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije