dizajnerski profil

Jean-Charles de Castelbajac: Moda mora biti zabavna!

castelbajac (1)
Arhiva VL
24.11.2012.
u 08:00

Čovjek koji je u modu uveo likove iz crtića, plišane igračke i Lego kocke u svojem poslu itekako je ozbiljan. Inspiraciju pronalazi u glazbi i uličnoj umjetnosti, a obožavaju ga Madonna i Katy Perry

Jean-Charles de Castelbajac, poznat i kao čovjek koji umjetnost čini nosivom, u svoje modne ikone ubraja Mickey Mousea, Luja XIV. i rock zvijezde, a upravo su slavni glazbenici njegovi najvjerniji klijenti.

Madonna i M.I.A. samo su neke od dama koje obožavaju rad ovog Francuza, koji Parizom vlada od ‘70-ih kada je prvi put kročio na dizajnersku scenu. Na dotad konzervativne piste poslao je kreacije od plišanih igračaka, printove uličnih grafita i Lego kockice, a četrdeset godina kasnije jedan je od omiljenih mentora nove generacije francuskih dizajnera.

Upravo u mladim dizajnerima Jean-Charles vidi budućnost mode te se ne libi pomoći im. “Većina dizajnera boji se konkurencije, ali moda ne može ići naprijed bez novih ljudi i svježih ideja. Svoje štićenike pažljivo biram i želim im sve najbolje”, otkriva Castelbajac. Prije nekoliko godina, kako bi svoje kreacije učinio dostupnima i mlađoj generaciji, pokrenuo je JCDC online shop, gdje nudi pristupačniju liniju.

“Divim se Marcu Jacobsu što je pokrenuo taj trend. Želim napraviti nešto lijepo i za ljude s nižom platežnom moći, a ne samo na majicu nalijepiti svoje inicijale”, iskren je de Castelbajac. Ovaj osebujan dizajner tako surađuje s autorima South Parka, britanskom ‘grime’ glazbenom scenom i umjetnicima koje upoznaje diljem svijeta.

A konačni cilj? Linija jeftinih, ali luksuznih hotela!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije