Prženi krumpirići odlični su za brzinski prilog ručku, a odgovaraju uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem - brzo postaju bezukusni i gnjecavi. Nakon samo jednog dana izgube svoju poznatu hrskavost i okus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krumpiriće, prenosi Lifehacker.
Iako bi većina ljudi svoje krumpiriće stavila u mikrovalnu pećnicu te zagrijavala dok ne postanu topli, metoda kuhara Johna iz Food Wisha jednako je jednostavna, ali krumpirićima vraća okus i hrskavost.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:
Sve što trebate napraviti je staviti krumpiriće u neljepljivu tavu, pazeći da svaki od njih dođe u dodir s površinom posude. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i bacajte krumpiriće svakih 30 do 45 sekundi, pazeći da ponovno dođu u dodir s tavom nakon svakog bacanja.
Krumpiriće će se tako brzo zagrijati, ali i ponovno postati hrskavi. Jedino je važno da cijelo vrijeme svoje krumpiriće u tavi miješate ili bacate, kako ne bi izgorjeli.
Nada Vuglar u zagrebačkom ZOO radi već 45 godina i najdugovječnija je djelatnica: "Maksimirski zvjerinjak drugi mi je dom, a kolege obitelj!"
Jednostavnija metoda je da se isprži nova tura u fritezi...