Nikad dovoljno opreza

Jeste li znali da je pranje piletine prije termičke obrade stvarno opasno?

Shutterstock
29.08.2019.
u 22:10

Vječno pitanje je treba li prati sirovo meso prije pečenja ili ne. Stručnjaci savjetuju da se ova radnja treba izbjegavati, a evo i zašto

Netko piletinu prije pečenja detaljno ispere vodom jer vjeruje da se tako uklanjaju bakterije s mesa. Ipak, ovo nije dobro jer se bakterije samo šire sudoperom i kuhinjskim elementima, a mogu završiti i na odjeći

Stručnjaci kažu kako je jedini pravi način da se unište bakterije je da se meso peče na odgovarajućim temperaturama

Foto: Shutterstock

Ako se već meso pere, treba paziti da je pritisak vode što slabiji kako voda ne bi raznosila bakterije s mesa. Važno je i nakon diranja sirovog mesa dobro oprati ruke, piše Reader's Digest.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar toxic alien
toxic alien
22:33 29.08.2019.

Gluposti. Onda ne bi trebalo ni ruke nikad prati... niti bi se trebali kupati ili tusirati, jer tako samo prenosimo bakterije sa onih prljavijih dijelova tijela na one cistije!

SH
Shalan
00:06 30.08.2019.

Koliko je zaraženih salmonelom, u zadnje vrijeme, a pogotovo kod kuće? NIKOLIKO. Ali zato glupavi članci o pranju piletine, svako malo. .. sad ćete još reći da je tako ZBOG tih članaka....

PA
PaškoK
23:14 29.08.2019.

Bravo vecernji 0/0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije