Financije

Još nemate mobilno bankarstvo? Evo zašto biste to trebali čim prije promijeniti

poslovna žena
Shutterstock
07.12.2023.
u 10:03

Nekad je plaćanje računa, praćenje prometa po vlastitu bankovnom računu zahtijevalo čekanje u redovima i trošenje dragocjenih sati i minuta. Mobilno nas bankarstvo danas rješava ove muke, ali donosi i pregršt novih mogućnosti. Upoznajte ih!

Danas je nezamislivo čekati u redu samo da biste platili neki račun ili provjerili jeste li dobili uplatu na svoj račun. Naravno, otkako su pametni telefoni preuzeli komunikaciju i otkada virtualnim svijetom putuju razne korisne aplikacije, možete u samo nekoliko klikova riješiti mnoge poslove koji su vezani uz vaše financije. Danas se prebacivanje sredstava s jednog na drugi račun događa doslovno u nekoliko sekunda.

Mobilno bankarstvo unijelo je revoluciju u financijskom području, ne samo privatnih nego i pravnih osoba. Možete pregledavati stanje na računima, promete, obavljati brza plaćanja, imati uvid u štednje, investicijske fondove, stanje kredita i svojih kreditnih kartica. Više nema skupljanja papirnatih računa i njihova sortiranja po datumima jer u svome mobilnom bankarstvu imate evidenciju svih uplata. I sve to možete obaviti u pokretu, pod pauzom za ručak, dok pijete kavu. Jedino što vam je potrebno su račun u banci i pripadajuća aplikacija za mobilno bankarstvo na vašem mobilnom telefonu.

Ako još uvijek niste upoznati sa svijetom mobilnoga bankarstva, donosimo vam kratak vodič o mogućnostima za vođenje svojih financija preko mobilnog telefona.

Kako izgleda mobilno bankarstvo kada ste korisnik RBA?

Napokon u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta imate uvid u svoje račune i troškove! I doista nije komplicirano. Sve počinje skidanjem aplikacije mojaRBA. Zatim, ako RBA račun još nemate, kroz mojaRBA ugovorite paket usluga RBA Young&Free ili RBA Start&Go kako biste ubuduće ulaskom u aplikaciju, PIN-om ili biometrijom, u realnom vremenu imali uvid u stanje svoga računa te kako bi vam bili dostupni svi online alati potrebni za uspješno upravljanje financijama.

mojaRBA aplikacija omogućava vam da pratite stanje, transakcije i detalje računa, kartica i kredita te da imate uvid u statistiku troškova prema kategorijama. Pregled svojih računa možete i personalizirati, promijeniti im naziv ili čak sakriti s liste.

Foto: Shutterstock

Ostvarite brojne prednosti RBA kreditnih kartica! Uz RBA kreditnu karticu automatski ulazite u program Zlatna RBICA koji nagrađuje lojalnost. Bodove sakupljate plaćajući svim RBA kreditnim i debitnim karticama na bilo kojem prodajnom mjestu u našoj zemlji ili inozemstvu, a zatim ih mijenjate za eure Zlatne RBICE u mojaRBA aplikaciji i koristite na prodajnim mjestima RBA partnera. Lako možete upravljati svojim troškovima jer veće kupnje RBA kreditnom karticom možete podijeliti od 2 do 24 rate uz kamatu 0%.

Jednostavno plaćate sve račune! Ručno ukucavanje IBAN-a, da biste platili neki račun, sada je stvar prošlosti. mojaRBA aplikacija ima mogućnost plaćanja FotoNalogom, što znači da samo izravno pod kameru svoga mobilnog uređaja trebate staviti QR kod računa ili ga učitati iz galerije slika svoga mobitela. No ako nemate račun s QR kodom, a već ste nekad prije plaćali određeni račun, pomoću nedavnih plaćanja, ali i predložaka lako možete kreirati novi nalog.   

Brzo i bez naknade prebacujte novac s računa na račun! Ako ste s prijateljima na ručku, u izlasku ili na putovanju, ili možda nekome kupujete zajednički rođendanski poklon, vrlo lako možete podijeliti troškove. U mojaRBA aplikaciji možete koristiti KlikPay opciju s kojom ćete lako prebaciti novac bez naknade kontaktima iz imenika, i to čak i ako im ne znate IBAN i bez ozbora u kojoj su banci! Otvorite opciju KlikPay, pronađete osobu kojoj želite prebaciti novac u imeniku svog mobilnog telefona i pošaljete joj poruku. Putem poruke ona prihvaća uplatu tako što vam šalje svoj IBAN koji aplikacija automatski koristi za vašu uplatu.

Život je doista lakši kada više ne morate čekati u redovima i za šalterima, nego sve možete riješiti u pauzi za ručak, na kavi ili iz udobne fotelje u svome domu, zar ne?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije