Umjesto špinata možete koristiti brokulu, blitvu, tikvice ili neko drugo povrće koje vam je trenutno dostupno, a krem sir možete zamijeniti kiselim vrhnjem, savjetuje autorica recepta Tanja Pastuović Klaić.
Zapečena tjestenina s kobasicom
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 200 g dimljene kobasice
- 200 g špinata
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- 200 g krem sira
- 100 g naribanog sira trapista (ili drugog polutvrdog sira)
- 50 g naribanog parmezana
- 1 žličica maslaca
- 1 grančica timijana
- sol, papar
Priprema:
U posoljenoj vodi kuhajte tjesteninu par minuta kraće nego što piše u uputama na ambalaži, maknite s vatre pa dodajte svježi špinat, potopite ga i čim povene odmah sve ocijedite. Pećnicu zagrijte na 200 °C. U manjoj zdjeli umutite jaja, dodajte krem sir i mlijeko, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, dodajte tjesteninu i špinat, pospite naribanim trapistom i listićima timijana, dodajte narezanu kobasicu i sve malo promiješajte. Prelijte smjesom od jaja i krem sira, pospite naribanim parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok se sir otopi i tjestenina zapeče.