Kad je bal...

Kad klincima danas iznesete ovu klopu na stol, jest će vam 'iz ruke'!

Vigor Klaić
28.01.2023.
u 07:00

Zapečena tjestenina s kobasicama zasitno je jelo od kojeg će se kućom širiti neodoljiv miris slasnih dimljenih kobasica - idealna kombinacija za sve vas koji ćete dan provesti na snijegu sa svojim mališanima.

Umjesto špinata možete koristiti brokulu, blitvu, tikvice ili neko drugo povrće koje vam je trenutno dostupno, a krem sir možete zamijeniti kiselim vrhnjem, savjetuje autorica recepta Tanja Pastuović Klaić.

Foto: Vigor Klaić

Zapečena tjestenina s kobasicom

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 200 g dimljene kobasice
  • 200 g špinata
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g krem sira
  • 100 g naribanog sira trapista (ili drugog polutvrdog sira)
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žličica maslaca
  • 1 grančica timijana
  • sol, papar

Priprema:

U posoljenoj vodi kuhajte tjesteninu par minuta kraće nego što piše u uputama na ambalaži, maknite s vatre pa dodajte svježi špinat, potopite ga i čim povene odmah sve ocijedite. Pećnicu zagrijte na 200 °C. U manjoj zdjeli umutite jaja, dodajte krem sir i mlijeko, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, dodajte tjesteninu i špinat, pospite naribanim trapistom i listićima timijana, dodajte narezanu kobasicu i sve malo promiješajte. Prelijte smjesom od jaja i krem sira, pospite naribanim parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok se sir otopi i tjestenina zapeče.

Foto: Vigor Klaić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije