Nakon ljeta

Kakav ten imate, zlatni ili narančasti? Ovo su namirnice koje čuvaju preplanuli ten

Sunčanje
Foto: Thinkstock
1/4
15.09.2016.
u 22:29

Koža "traži" puno voća i povrća pa ih svakako uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu ako već niste.

Preplanuli ten možete zadržati dulje ako birate namirnice koje će vam u tome pomoći. 

Koža "traži" puno voća i povrća pa ih svakako uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu ako već niste. 

Te namirnice sadrže karotenoide koji pridonose zdravoj boji kože, pa osim što se koriste za pripremu kože za sunce, dobri su saveznici za čuvanja ljetne boje. Na vašem jelovniku tako bi se trebale naći namirnice narančaste boje poput mrkve, marelice, dinje, breskve te zeleno povrće i to špinat, kelj i kupus. Za očuvanje zlatnog tena nemojte zaboraviti na konzumaciju rajčice, paprike i lubenice. 

Vitamin E - najbolji prijatelj kože

Vitamin E antioksidativno djeluje na sve tipove kože, a pomaže u smanjenju crvenila kože nakon pretjeranog izlaganja suncu te smanjuje nastajanje bora i održava kožu dulje vremena glatkom. Glavni izvori vitamina E su biljna ulja, jaja, sjemenke i orašasti plodovi. Vitamin E nalazi se u bademima i sjemenkama suncokreta te u maslinovu ulju.

>>Imate alergiju na sunce? Evo kako je prepoznati i što napraviti...

>>Donosimo vam 7 savjeta kako ublažiti opekline od sunca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije