sretni, nesretni

Kakav vam je život? Odgovorite na ovih 5 pitanja

sreća
Foto: Thinkstock
1/2
08.03.2014.
u 08:12

Kakav vam je život i želite li nešto promijeniti? Što vam je važno u životu i jeste li sretni? Zaista sretni?

Svakodnevno sebi postavljamo puno "malih" pitanja, onih bez kojih ne može proći dan.

Što odjenuti, što jesti za ručak, koga trebamo nazvati? Sve su to pitanja koja nam prođu kroz glavu barem jednom u danu. No, rijetko tko "sjedne sam sa sobom" i upusti se u neke dublje razgovore. Kakav vam je život i želite li nešto promijeniti? Što vam je važno u životu i jeste li sretni? Zaista sretni?

Ako se ne zapitate takve stvari onda nećete ni tražiti odgovor na njih. Životna trenerica Susie Moore, na portalu Huffington Post preporučuje da uzmete pet minuta vremena, sklonite se negdje gdje ćete biti sami sa sobom i zapitate se ova pitanja. Odgovori bi vas mogli iznenaditi, tvrdi.

1. Koliko sam danas sretan/na od 1 do 10?

Uzmite u obzir sva područja vašeg života kada razmišljate o ovom pitanju i budite sasvim iskreni, poručuje Susie. Nemojte se sramiti, ako ste priznali sebi da niste sretni, lakše ćete pronaći način da to promijenite.

2. Kakav život želim imati?

Razmislite o svom životu za 10 godina. Jeste li zadovoljni svojim trenutnim životom, poslom, obiteljskim i prijateljskim odnosima? Zamislite kakav biste život zaista željeli živjeti da bi on po vašim mjerilima bio savršen i vidite u čemu je razlika između te vizije i stvarnog života koji vodite. Vizualizacija može pomoći da utvrdite što možete promijeniti.

Foto: Shuttershock

3. Što je za mene uspjeh?

Za neke je uspjeh kada postanu utjecajne osobe u poslovnom životu, za druge je to kada imaju mogućnost putovati. Neki svoj uspjeh nalaze u stvaranju obitelji...Koji je vaš?

4. Što me veseli?

Ako vas veseli plesanje, pjevanje, pisanje, fotografiranje, slikanje, šetanje, igranje sa psom ili nešto drugo, nađite vremena za to. Nije život samo rad.

5. Što mogu učiniti u iduća dva tjedna da obogatim svoj život?

Ako želite puno toga promijeniti, pomislit ćete kako je to nemoguće i odmah odustati? Nemojte, krenite malim koracima. Upišite se na ples ili pišite blog...Malim koracima napravit ćete velike promjene. Uostalom, sve je u vašim rukama.

>>Ako vam je svaki dan isti, vrijeme je da unesete u svoj život neke promjene

Komentara 5

PA
parasa
09:45 08.03.2014.

......Kakav vam je život?.......... _____________ Momentalno "usran", plaća 5000 Kn, režije 6800 Kn.

BO
boston
22:47 08.03.2014.

Evo odgovora: 1. Nemogu da razmisljam, gladan sam. 2. Zelim jesti. 3. Da se najedem. 4. 3 obroka na dan, po mogucnosti 1 sa mesom. 5. Da si ostvarim svoje zelje bez uporabe sile...

Avatar Lizard king
Lizard king
19:27 08.03.2014.

život..? koji život..?! ovo je hrvatska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije