Trik za kućanstvo

Kako najbrže ukloniti kamenac s glave tuša? Zaboravite na sodu i ocat - probajte ovo!

Shutterstock
04.09.2024.
u 06:00

Iako mnogi ljudi koriste sodu bikarbonu ili bijeli ocat za uklanjanje kamenca, ovakva metoda može oduzeti mnogo vremena.

Umjesto toga pokušajte s limunskom kiselinom, koja "rastapa tvrdokorni kamenac" i daje "savršene rezultate", piše Mirror. Stručnjaci tvrde: "Čišćenje sodom bikarbonom ili octom vrlo je nježno prema materijalu, ali oduzima dosta vremena." Brži način je korištenje limunske kiseline, koja se može pronaći u prahu. Uvijek se pridržavajte doziranja i sigurnosnih uputa na pakiranju."

Limunska kiselina je fantastičan dodatak svakom prirodnom sredstvu za čišćenje, jer njezin niski pH čini je izrazito kiselom, savršenom za uklanjanje kamenca, hrđe... Također je izvrsna za ubijanje plijesni i gljivica te se čak može koristiti kao konzervans. Budite oprezni zbog korozivnih svojstava limunske kiseline i nosite rukavice ili odmah operite ruke nakon upotrebe kako bi spriječili iritaciju kože.

VEZANI ČLANCI: 

Kako očistiti glavu tuša?

Prvo, skinite glavu tuša i uronite je u posudu s vodom. Zatim pomiješajte žličicu limunske kiseline s malo hladne vode i ulijte je u posudu. Promućkajte glavu tuša u otopini kako bi kiselina dospjela do svih dijelova. Limunska kiselina je znatno agresivnija od sode bikarbone, što znači da bi vrijeme namakanja od 15 do 45 minuta trebalo biti dovoljno za potpuno uklanjanje kamenca s glave tuša.

VEZANI ČLANCI:

Nakon toga, temeljito isperite glavu tuša vodom i pustite vodu kroz nju kako biste isprali preostalu kiselinu. Budući da limunska kiselina može biti jaka, napravite test na neupadljivom dijelu glave tuša kako biste bili sigurni da neće uzrokovati oštećenja. Ako postoji rizik, razmislite o korištenju sode bikarbone ili octa kao sigurnijih alternativa za uklanjanje kamenca.

Isprobali smo viralnu pastu i spužvu za čišćenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije