PROMO

Kako odabrati savršenu ljetnu haljinu koja odgovara vašem obliku tijela?

Ljetna haljina
26.10.2023.
u 16:33

Ljetna haljina nije samo još jedan komad odjeće; to je izraz stila i osobnosti. Kako biste zablistali ovog ljeta, ključno je odabrati haljinu koja ne samo da odgovara aktualnim modnim trendovima nego ujedno pristaje vašem obliku tijela.

Ljeto je vrijeme kada se želimo osjećati lagano i opušteno, a odabir prave haljine može značajno utjecati na naše raspoloženje i izgled. No, kako bismo izgledali i osjećali se izvrsno, isplati se odabrati haljinu koja savršeno pristaje našoj figuri. U nastavku koji slijedi donosimo nekoliko praktičnih savjeta o tome kako odabrati savršenu ljetnu haljinu ovisno o vašem tipu figure.
 

Kako odrediti oblik tijela?

Prvi korak u odabiru ljetne haljine odnosi se na to da morate znati kakvog je oblika vaše tijelo. Veličina tijela, proporcije i oblici razlikuju se od osobe do osobe. Odredite imate li figuru pješčanog sata, figuru kruške, jabuke ili pravokutnika. To će vam pomoći da odaberete odjeću koja naglašava prednosti vaše figure te ujedno skriva eventualna problematična područja.
 


Naglasite svoje adute i odaberite pravi kroj haljine

Bez obzira na oblik tijela, uvijek postoje fizičke karakteristike koje možete istaknuti. Na primjer, haljine spuštenih ramena savršeno će naglasiti vaša ramena, dok V-izrez ističe vaš dekolte. Ako imate duge noge, kratke ljetne haljine mogu biti odličan odabir ako želite pokazati vitke noge.

Ipak, bitno je spomenuti da kroj haljine igra presudnu ulogu. Haljine A-kroja su svestrane i laskaju većini dama bez obzira na oblik njihova tijela jer naglašavaju uzak struk, a istovremeno „opušteno“ padaju niz tijelo. Krojene haljine po mjeri izvrsne su za figure pješčanog sata, dok široke, lepršave haljine osiguravaju veću slobodu prilikom kretanja, a osim toga, takve su prikladne su za dame čija je figura u obliku kruške ili jabuke.
 


Što je s duljinom, bojom i materijalom haljine?

Prilikom odabira duljine vaše nove ljetne haljine također uzmite u obzir vaš tip tijela. Maxi haljine mogu naizgled izdužiti vašu figuru, dok midi ili mini haljine mogu naglasiti vaše noge. Odaberite duljinu prema svojoj visini i željama i ukusu.

Ne manje važno, no tkanina, boja i uzorak haljine mogu imati značajan utjecaj na cjelokupni dojam. Tamne boje i okomite pruge vizualno vas sužavaju, dok vas svijetle boje i vodoravni uzorci mogu proširiti u struku. Haljina od laganih, prozračnih i opuštenih materijala koja slobodno pada niz figuru odličan je odabir ako želite sakriti neke nepravilnosti. S druge strane, uska pamučna haljina idealna je za naglašavanje vaših aduta. Odaberite tkaninu, boju i uzorak koji najbolje pristaje vašem tipu tijela i odražava vašu osobnost.

Na kraju, prilikom kreiranja idealne ljetne kombinacije, ne zaboravite uzeti u obzir modne dodatke, ali i cipele. Odgovarajući dodatci poput kao što su kožne torbice ili veliki https://modivo.hr/c/zenski-kozni-novcanici itekako mogu obogatiti stil i dodatno naglasiti vašu figuru.

Odabir savršene ljetne haljine koja pristaje vašem obliku tijela zahtijeva malo eksperimentiranja. No, ako se pridržavate naših savjeta i preporuka, možete biti sigurni da ćete ovog ljeta zablistati. Upamtite i to da je samopouzdanje najbolji dodatak za upotpunjavanje svake odjevne kombinacije, bez obzira na vaš tip tijela.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije