Mljac!

Bezmesni i bezglutenski dan koji odmah potpisujemo jer na meniju je pizza – i to takva da bi oko zadnjeg komada mogla izbiti svađa

Alexander Starbuck
10.05.2022.
u 07:14

Pizze s "tijestom" od povrća nisu osobita novost, sigurni smo da ste isprobali barem onu od cvjetače. Međutim, od svih pomaknutih varijanti mi bismo uvijek odabrali onu s tijestom od batata. Jednostavno je savršeno!

Od batata se čuda mogu napraviti, a nama je odlična pizza s podlogom od ove zdrave namirnice koje se ne možemo zasititi. Recept za tijesto je vrlo jednostavan, a nadjev je na vama, mi smo koristili fine tikvice, luk, mozzarelu... Mljac!

Foto: Alexander Starbuck

Pizza od batata

Sastojci za 2 pizze:

 420 g kuhanog batata

170 g integralnog rižinog brašna

50 g tapioke

1,5 žličica praška za pečenje

pola žličice soli

za nadjev birajte povrće po želji: tikvice, papriku, rajčicu, crveni ili ljubičasti luk...

Priprema:

Ogulite i skuhajte batat u slanoj vodi. Nakon što je omekšao, procijedite ga i znječite u pire. Pazite da ne ostanu grudice, želite dobiti glatko tijesto. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pustite da se pire od batata malo ohladi, pa dodajte ostale sastojke. Ako je tijesto presuho dodajte malo vode ili ulja, a u suprotnom, malo rižinog brašna. Tijesto je veoma lagano za oblikovanje – kada ste napravili kuglu, razdijelite je u 2 dijela (2 pizze). Kuglu po kuglu, stavite između 2 papira za pečenje i razvaljajte u krug, debljine 0.5-1 cm te zajedno s donjim papirom prebacite na lim za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta, a u međuvremenu pripremite nadjev po želji. Nakon 10 min izvadite lim iz pećnice te uz pomoć drugog papira pažljivo preokrenite tijesto. Pazite da se ne opečete; ako je potrebno pustite da se mrvicu ohladi. Kada ste okrenuli tijesto, nježno s njega odlijepite papir na kojem se peklo. Poslažite nadjev i vratite u pećnicu još 10-15 minuta (ovisno o tome koje ste sastojke stavili na vrh, toliko će se još peći). Mozzarella će se brzo zapeći, ali npr. nekom povrću će trebati malo više vremena.

Foto: Alexander Starbuck

Komentara 1

DU
Deleted user
07:43 10.05.2022.

Zna se što je pizza, a ovo to zasigurno nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije