Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Karlovac Open Air Tribute festival i otvorenje Međunarodnog festivala folklora

Karlovac
29.06.2024.
u 09:00

Ovog vikenda Karlovac je mjesto odličnog provoda

Pozornica Karlovac Open Air Tribute Festivala, koji se održava u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, ovih dana ugošćava nekoliko tribute bendova svjetske klase, a sutra započinje i 25. po redu Međunarodni festival folklora u Karlovcu.

Program Karlovac Open Air Tribute Festivala u četvrtak je otvorio Help! A Beatles Tribute, jedan od najuzbudljivijih i glazbeno najuvjerljivijih bendova koji danas izvode glazbu Beatlesa. Bend s više od 600 nastupa u 20 zemalja Europe i Azije na svoju kartu sad je upisao i Karlovac. Sinoć je atmosferu prvo zagrijao karlovački bend Živa meta, a potom je na otvorenoj pozornici košarkaškog igrališta u jezgri Karlovca nastupio 4UB, talijanski tribute legendarnog U2.

Jedinstveni zvuk ovog benda privlači slušatelje svih dobi svojom besprijekornom ravnotežom sirove snage, pulsirajućih ritmova i gitarskih rifova, čime uvijek uspijeva naelektrizirati i pokrenuti publiku – tako je bilo i u Karlovcu. Karlovac Open Air Tribute Festival traje još danas - večer započinje uz domaći bend S.P. - Tribute to KUD Idijoti, a završava uz One night of Elvis – Tribute to Elvis Presley u izvedbi Lee Memphis Kinga, najuspješnijeg europskog tribute umjetnika savršene lakoće izvedbe, preciznog vokala i nevjerojatne strasti.

25. Međunarodni festival Folklora

Sutra, u nedjelju 28. lipnja uz mimohod sudionika i svečanost otvorenja, započinje i Međunarodni festival folklora koji već 25 godina na karlovačke ulice donosi šareno bogatstvo narodnih nošnji i tradicijske glazbe zemalja cijeloga svijeta. Prva će se predstaviti plesna grupa akademije Kalanjay iz Indije, koja osvaja srca publike gdje god se pojavi zbog svoje iznimne izvedbe, indijskog plesa i kulture. 

Nastupaju na otvorenju i zatvaranju festivala, te u utorak, 2. srpnja od 19 do 19:30 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom. Tu su i koreografije folklornog centra Atenay Batista iz Paname, Folklorna plesna grupa Hora-Horita iz Moldavije i Folklorni ansambl Vtačnik iz Slovačke. Nešto posve drugačije prikazat će predstavnici Čilea, Folklorna grupa Maha Rapa Nui sa Uskršnjeg otoka, te peruanski predstavnici, grupa Peru Multicolor. Od 3. do 6. srpnja predstavnici ovih osebujnih folklornih grupa predstavit će se i na festivalu Okusi svijeta kroz kuharske i zabavno - edukativne radionice.

Zvjezdano ljeto u Karlovcu traje sve do 13. srpnja i proslave Dana grada uz tradicionalni bal i koncert Doris Dragović. Na programu su brojni koncerti, izložbe, festivali, sportski ogledi i druga zabavna, edukativna i kulturna događanja, sva u potpunosti besplatna za posjetitelje. Više informacija i detaljan program možete provjeriti na službenoj stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na FacebookInstagram profilima. Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko pivo, Karlovačka banka i AB Gradnja sponzori.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije