Ako volite mijesiti i sami pripremati kruh i peciva, naša je topla preporuka da isprobate i ove kiflice po receptu Tatjane Miletić. Možete ih poslužiti kao doručak ili ubaciti u torbu i ponijeti na izlet u prirodu.
Domaće kiflice s nadjevom od sira
Sastojci:
- 500 g brašna
- 300 ml mlijeka
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica šećera
- 1 žlica brašna
- 1 žlica soli
- 80 g ulja
- 80 g maslaca
- 1 žumanjak
- 100 g mekanog, bijelog sira
Dodatno:
- sezam za posipanje
- 1 žumanjak za premazivanje
Priprema:
U 200 ml zagrijanog mlijeka, dodajte suhi kvasac, žlicu šećera, žlicu brašna i pustite da se “aktivira”. U 500 g brašna dodajte sol, aktivirani kvasac, ulje, ostatak zagrijanog mlijeka (100 ml) i sve zajedno sjedinite. Mijesite barem 7 minuta u procesoru. Tijesto ostavite da nadođe oko 60 minuta. Zatim ga podijelite na 4 dijela, premijesite i formirajte kuglice. Rastanjite ih i podijelite na 8 dijelova. Napravite nadjev od bijelog sira i žumanjka, stavite ga malo na svaki dio tijesta i oblikujte kiflice. Kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom i ostavite 15 minuta da nadođu. Premažite ih žumanjkom, prelijte rastopljenim maslacem i pospite sezamom. Pecite na 200 °C 25-30 minuta, izvadite iz pećnice, pustite da se malo prohlade i poslužite.