Recept za ovu posebnu grickalicu dala nam je Tatjana Miletić, a vjerujemo da će vam u ovo blagdansko doba itekako dobro doći jer ćete poželjeti impresionirati goste svojim umijećem dekoriranja tanjura.
Čips od parmezana
Sastojci:
200 g parmezana
žličica dimljene paprike
žličica sitno sjeckanog češnjaka
Priprema:
Parmezan sitno naribajte ili usitnite u procesoru. Dodajte papriku i češnjak pa sve dobro promiješajte. Na lim stavite papir za pečenje, stavite na njega kuglicu smjese pa je rukom spljoštite da biste dobili što pravilniji disk ravnomjerne debljine. Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu. Lim premjestite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i nožem skidajte čips s papira. Ne brinite, lako se skida jer je sir sam po sebi dovoljno masan. Služite uz razna jela kao dekoraciju ili poslužite uz čašu dobrog vina kao grickalicu.