sezonske slastice

Kod knedla je najvažnije da tijesto bude savršeno, baš kao u receptu chefice Silvije Horak

Sandra Šimunović/Pixsell
21.09.2022.
u 12:40

Silvija Horak ove će godine proslaviti 20 godina karijere u kuhinji restorana Terbotz, a za sebe tvrdi da tek treba realizirati gomilu ideja jer Međimurje je za nju neiscrpan izvor inspiracije.

Domaće knedle sa šljivama jesenska su poslastica kojoj teško možete odoljeti, a zimnica i džem od šljiva baš kao i svake
godine proizvode se u kuhinji restorana Terbotz.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Knedle sa šljivama

Sastojci:

1 kg krumpira

2 jaja

2 žlice ulja

prstohvat soli

prstohvat šećera

40 dag brašna

džem od šljiva

krušne mrvice

maslac

Priprema:

Od krumpira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke. U sredinu stavite džem i oblikujte u kuglicu. Knedle stavite u kipuću vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe. Kuhajte oko 10 minuta. Na tavi na maslacu ispržite krušne mrvice da porumene. Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije