upijajte ga...

Koliko je sunčanje dobro za vaše srce?

sunčanje, djevojka, plaža (1)
Thinkstock
14.05.2013.
u 13:15

Iako je kampanja za izbjegavanje sunca u posljednjih nekoliko godina vrlo jaka, stručnjaci su otkrili da sunčanje donosi mnogo blagodati za vaš organizam...

Koristi od izlaganja suncu su mnogo veći nego rizik od obolijevanja od raka kože, otkrio je Richard Weller sa sveučilišta u Edinbourghu. Dosad se smatralo da je proizvodnja vitanima D jedina korist za zdravlje od izlaganja suncu. No znanstvenici kažu da bolesti srca i moždani udari izazvani visokim krvnim tlakom uzrokuju 80 puta više smrtnih slučajeva nego rak kože...

Izlaganje tijela UV zrakama organizam dobija neophodnu količinu vitamina D, no sunce utječe na i na snižavanje krvnog tlaka i smanjenje rizika od srčanog i moždanog udara, kao i na produljenje života. Tijelo uslijed izlaganja suncu izlučuje azot-monoksid (NO) koji pomaže pri snižavanju krvnog tlaka, piše Ted.com.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?