Crveni luk može smanjiti loš kolesterol i može pomoći u prevenciji srčanih bolesti, otkrili su znanstvenici sa Sveučilišta Hong Kong. Istovremeno, crveni luk zadržava u tijelu dobar kolesterol koji pomaže u zaštiti od srčanih bolesti. U istraživanju su znanstvenici hranili hrčke lukom, a nakon osam tjedana razina lošeg kolesterola smanjila se za 20 posto. Crveni luk najviše se koristi u mediteranskoj te indiskoj kuhinji. Ipak, najviše luka i češnjaka konzumira se u Kini, a rizik od raka želuca je tamo 40 posto manji od prosjeka. Luk se povezuje i s prevencijom raka, srčanih bolesti te prehlada, prenosi portal Marie Claire.
Dobar zaštitnik
Konzumacija crvenog luka pozitivno utječe na zdravlje
Crveni luk može smanjiti loš kolesterol i može pomoći u prevenciji srčanih bolesti, otkrili su znanstvenici
Komentara 3
DI
Nikakva teška znanost! Luk je jedan od glavnih sastojaka \"pučke medicine\" ;)
ovo je otkrice tople vode
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
To je naš narod znao i prije \"znanstvenih otkrića\"