Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno jest malo mlijeka, kako prenosi Daily Mail. U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.
Sastojci: 500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol
@morgan do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 #food #yum #foryou #cooking ♬ original sound - Morgan Hipworth
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli.
Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.
U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem.
Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.
POGLEDAJTE VIDEO: Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Pogledajte njezin trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!
Mojne batje? Sreća da pronađoh ovaj vrsni tajni recepat koji se zacijelo prenosio između koljena kuvarove majke! Odsad pa nadalje napušćam svoju tradiciju pripreme pire krompjera gazeći ga golijem nogama kao i što gazih grožđe...