Mnogi vole pojesti hrskavu slaninu ujutro za doručak, no ne znaju svi kako postići onu savršenu hrskavost. Osim toga, proces pripremanja ove hrane često zna biti i vrlo neuredan zbog prskanja masnoće. No, jedna kuharica podijelila je svoj način pečenja slanine s kojom će ona biti najukusnija i najhrskavija ikad, a pritom neće biti ni toliko nereda, piše The Sun.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:
Objasnila je da je sve što trebate napraviti staviti slaninu u tavu i zatim dodati vode, tek toliko da prekrije slaninu. Tada je to i demonstrirala, uzevši čašu i napunivši ju vodom iz slavine, a zatim ju je ulila u tavu. Objasnila je da dodavanje vode u slaninu tijekom pečenja čini dvije stvari, stvara hrskavu slaninu i također sprječava da masnoća prska izvan tave.
- Pecite slaninu dok sva voda ne ispari. Možda tako traje malo duže, ali stvarno se isplati - rekla je kuharica.
@jennifervalentyne Bacon Hack #crispybacon #hack #tip ♬ Back In Black - AC/DC
Mnogi korisnici bili su oduševljeni trikom, te su joj u komentarima zahvaljivali što ga je podijelila.
- Moram ovo probati odmah danas - napisao je jedan korisnik.
- Imala sam sumnje prema ovoj metodi, ali isprobala sam i slanina je odlična, hvala vam - dodala je druga.
Neki korisnici zabrinuli su se zbog miješanja vode s uljem, no kuharica je u komentarima objasnila da se voda kuha prije nego što se masnoća pretvori u tekućinu.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!
Ako mi se jede kuhana slanina onda si kupim kuhani hamburger, a ne kuham je sam u tavi (živio tiktok)...