Talijani su majstori za pizzu, paštu, vino, ali i sladoled. Novi sladoled originalne talijanske recepture stigao je u zagrebačke slastičarnice Torterije Macaron. Za bogate okuse i posebnu tehniku izrade zaslužan je Talijan Giampiero Mele, specijalist slastičar. Giampierova tehnika razlikuje se od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole. Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće.
"Tajna se nalazi u omjeru vode i više od 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnose gluten, kao i oni s intolerancijom na mlijeko", kaže stručnjak za sladoled. Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i manga mogu uživati - i vegani. Teško je izabrati svoj omiljeni okus, no Giampiero ipak ima favorite.
"Ovo je posebna tehnika koju sam usavršio. Koristim se svježim mlijekom, vrhnjem i namirnicama provjerene kvalitete kako bih dobio vrhunski proizvod. Neki od mojih omiljenih okusa su pistacio, lješnjak, jagoda i čokolada. Jako volim sladoled, pa volim isprobavati i nove okuse jer je sladoled vrhunske kvalitete", kaže Mele koji je vlasnik i slastičarnice u svojem rodnom gradu Brindisiju na jugu Italije, a sada u sladoledu s talijanskom potpisom možemo uživati i u Zagrebu. Omiljena slastica još je u boljem izdanju, a kvalitetu garantiraju certifikati BRC (Global Standard for Food Safety), IFS (International Featured Standards), kao i Halal certifikat. Sladolede isprobajte u Centru Cvjetni, Avenue Mallu, City Centeru One West i Arena centru.
Torterie Macaron slastičarnica najpoznatija je po svojoj sjajnoj torti od sira, kao i cheesecakeu s borovnicama, a ljubitelji slatkog zadovoljit će svoje čokoladne pupoljke s našom sada već poznatom tortom Ferrerito. Osim toga, u ponudi su cookies, brownies, praline, ušećereni bademi te originalni slasni macarons u nekoliko okusa. Sve slastice pripremaju se svježe na dnevnoj bazi, a u njima se može uživati na lokacijama u Centru Cvjetni, Arena Centru, City Centeru One West i Avenue Mallu.
Gospođo Tanja, prosim vas, a de su točno smješteni čokoladni pupoljci? Imaju li svi ljudi čokoladne pupoljke ali nemaju jednaku potrebu zadovoljavati ih, ili samo čokoladoljupci imaju te pupoljke (pa ih to valjda i čini čokoladoljupcima, to je neka anatomska uvjetovanost)? :))). Osim toga mi Hrvati rekli bismo da su Talijani majstori za tjestenine, ali u Večernjaku je već neko vrijeme običaj miješati standard s osobitostima izričaja kraja iz kojeg novinar dolazi, pa se bumo pravili da su lokalizmi maštovita dopuna teksta a ne nepoznavanje standarda - a ako tak mogu novinari mogu valjda i komentatori, ne? Kod vas sam ipak skoro sigurna da se ne radi o nepoznavanju jezičnog standarda nek o tome da ste članak pisala lijevom nogom.