Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Lidl Hrvatska i udruga CeliVita obilježili mjesec svjesnosti o celijakiji

Lidl Hrvatska i udruga CeliVita
Foto: Goran Jakuš
1/5
14.05.2024.
u 13:29

U subotu, 11.5., u Zagrebu je održana javnozdravstvena akcija „Ni u tragovima“ kojom je udruga CeliVita u suradnji s Lidlom Hrvatska, obilježila Mjesec svjesnosti o celijakiji, bolesti od koje u Hrvatskoj boluje i do 40.000 građana, a koja dva puta češće pogađa žene.

Okupljeni građani imali su priliku bolje upoznati izazove s kojima se oboljeli od celijakije susreću u svakodnevnome životu. Okušali su se tako u bezglutenskom shoppingu u „pop-up trgovini“ te su iz prve ruke iskusili kako nešto što većina ljudi uzima zdravo za gotovo, za oboljele od celijakije predstavlja svakodnevni izazov. Srećom, odabir proizvoda znatno je olakšan zahvaljujući Registru bezglutenskih proizvoda, besplatnoj aplikaciji koja omogućuje pretraživanje proizvoda koji su sigurni za oboljele. Uz to što oboljelima od celijakije omogućuje bolju kontrolu bolesti, Registar je koristan alat za sve uključene u nabavu i pripremu hrane.

Foto: Goran Jakuš

Voditeljica CSR-a i održivosti iz Lidla Hrvatska Lana Jugo ovom je prilikom poručila: „Sretni smo i ponosni što se Lidl Hrvatska sa svojim proizvodima pridružio Registru bezglutenskih proizvoda udruge CeliVita, koji pomaže oboljelima od celijakije lakše snalaženje pri kupovini namirnica. Planiramo nadopunjavati informacije o proizvodima u našoj ponudi namijenjenima takvim zdravstvenim stanjima kako se asortiman bude širio. Osviještena prehrana na svim razinama jedan je od naših najvažnijih ciljeva kada pričamo o održivosti. Želimo svojim kupcima omogućiti svakodnevni pristup svim vrstama namirnica, sukladno njihovom zdravstvenom stanju i životnom stilu.“

Foto: Goran Jakuš

Sustavna edukacija javnosti o celijakiji ključna je za uključivanje još većeg broja stručnjaka, tvrtki i institucija u traženje učinkovitih rješenja za pravovremeno prepoznavanje bolesti te osiguravanje dostupnosti sigurnih, bezglutenskih proizvoda i obroka koji su nužni za kvalitetan i produktivan život s celijakijom te sprječavanje teških komplikacija. Relevantne i znanstveno utemeljene informacije o celijakiji, alergiji na pšenicu i intoleranciji na gluten, kao i savjete za život s celijakijom dostupne su na mrežnoj stranici udruge CeliVita www.celivita.hr, a Registru bezglutenskih proizvoda možete pristupiti putem poveznice bezglutena.celivita.hr.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije