Urbane oaze

Lokalci su nam otkrili omiljena mjesta u Zagrebu: 'Idealno je za bijeg od vrućine i pruža prekrasan pogled'

Foto: Ustupljena fotografija
1/5
26.07.2024.
u 12:37

Zagreb se najbolje otkriva kroz oči onih koji ga najbolje poznaju - njegovih stanovnika. Evo gdje se kriju najljepši pogledi, najzeleniji parkovi i najromantičniji kutci glavnoga grada Hrvatske.

Ispod površine, iza poznatih fasada i šarmantnih uličica, Zagreb krije mnoštvo neispričanih priča i interesantnih kutaka koji su često nevidljivi na prvi pogled. Svi znaju za njegove najpoznatije lokacije koje krase razglednice i turističke vodiče, ali ono što ovaj grad čini zaista posebnim su omiljene oaze koje otkrivaju samo lokalci. Jer tko bolje poznaje posebnosti grada nego oni koji su u njemu odrasli, koji znaju sve ulice, vrtove i zanimljiva mjesta? Oni znaju koja klupa u parku nudi najbolji zaklon za trenutak predaha i koji je kafić idealan za uživanje u sunčanom jutru dok grad još spava. Ti detalji čine Zagreb mjestom koje se neprestano iznova otkriva, a mi vam donosimo priče četiri Zagrepčanke koje su otkrile svoje omiljene lokacije koje morate posjetiti ako želite osjetiti pravi duh Zagreba.

Karla (26): "Sljeme je moja oaza"

„Često sam od prijatelja koji dolaze u posjet Hrvatskoj dobila pitanje koje lokacije trebaju posjetiti. Iako će mnogi odmah predložiti gradove na moru poput Rovinja, Pule, Dubrovnika, Splita i Zadra, ja ću uvijek spomenuti svoj Zagreb. Iako možda nije lokacija na kojoj ćete provesti dva tjedna godišnjeg odmora, idealna je lokacija za kratki izlet jer to je grad koji vam nudi zaista sve. Šetnice, parkovi, muzeji, kazališta, doslovno za svakog ponešto. No jedna lokacija koju bih svakako izdvojila je Sljeme. Nadomak centra, idealno za bijeg od vrućine i beskrajan pogled na glavni grad, Sljeme je idealna lokacija za sve koji vole uživati u prirodi i svježem zraku. Ako baš niste od sportskih aktivnosti, predlažem da se na vrh popnete žičarom, uživate u domaćim specijalitetima i jednostavno barem na kratko pobjegnete od stvarnosti."

Foto: Shutterstock

Daria (34): "Idealno za bijeg od ljetnih vrućina“

„Jedna od mojih najdražih lokacija, a ujedno i idealno mjesto za bijeg od ljetnih vrućina, je Dubravkin put - šetalište u centru Zagreba čija priroda nudi odličan predah od gradske vreve i asfalta. Lagana šetnja šumom, odmor na klupicama, cvrkut ptica i žubor potoka Tuškanac odlična su kombinacija za opuštanje. Preporučujem da krenete iz Ilice kroz Dežmanov prolaz, putem Dežmanove ulice gdje ćete doći do Tuškanca gdje se nalazi Kino Tuškanac i Ljetna pozornica Tuškanac gdje možete uloviti razna ljetna događanja poput koncerata, projekcija filmova, festivala i sl. Nastavite li šetnju Dubravkinim putom doći ćete do još jedne super lokacije - poznate zagrebačke livade Cmrok na koju volim otići s društvom na piknik."

Sandra (40): "Zagreb ljeti ima poseban šarm"

„Zagreb mi je najdraži ljeti, kada mnogi otputuju na top destinacije Jadrana. Zagreb tada uspori, nestanu užurbane rijeke ljudi i u predvečerje, mogu u miru doživjeti romantiku Štrosa, otkriti šarenilo kreativnih izloga Radićeve, šaroliku ponudu simpatičnih malih lokala Tkalčićeve i pod obavezno svratiti na kuglicu najfinijeg sladoleda, kod Vinceka. Jednostavno, ljeti ima poseban šarm. U vrijeme ljetnih sparina, kada je asfalt užaren, a zrak težak, najljepše je odmor potražiti u šumi, bilo onoj na par minuta od kuće, poput Glavice ili Grmoščice ili odvojiti nešto više vremena pa žičarom skoknuti do vrha Sljemena i novootvorenog Vidikovca koji nas dočekuje sa malim iznenađenjem, pa uz nevjerojatan pogled, možemo upoznati sokolare i uživo se uvjeriti u ljepote ptica. Turistima bih svakako preporučila vođenu turu gradom. Zagrebačke Coprnice nas vode kroz grad i načas vraćaju u davna vremena, uz uvijek neku novu zgodu i čine grad tajanstvenijim i zanimljivijim. Muzej grada Zagreba odlično zaokružuje ovu priču o prošlosti i svakako je dobra ideja za 'doživjeti grad'. Od šetnje gradom, najljepše je odmoriti u 'Dvorištima' koja ljeti otvaraju svoja vrata, a za dozu umjetnosti i odličnog raspoloženja preporučujem Ilicu Qart ili Artplac na Dolcu. I svakako, pravac Britanac!"

Gordana (45): "Maksimir je srce Zagreba"

„Meni veliko zadovoljstvo pruža šetnja našim predivnim parkom Maksimir koji je za mene srce Zagreba. Osim toga, ne smijem zaboraviti, za mnoge dosta nepoznatu šumu koju zovemo Dotrščina, oaza je starih spomenika još iz Drugog svjetskog rata s prekrasnim stazama kojima volim prošetati u slobodno vrijeme. Ne smijemo zaboraviti Sljeme. Što se tiče turista, preporučila bih naš stari grad s prekrasnom arhitekturom, HNK i općenito kazališta, muzeji, recimo muzej Iluzija, koncerte, katedralu, šetnja Zrinjevcem, ne zaboravimo Jarun i Bundek. Za one koji žele kupovati imamo pregršt dobrih dućana i centara, kultnu Tkalčićevu ulicu..."

Foto: Shutterstock

Doživite zagrebačku avanturu

Zagreb je grad koji očarava posjetitelje svojom raznolikošću, a ove preporuke lokalaca omogućit će vam da doživite pravi duh grada. No, da bi vaš boravak bio još ugodniji, Mastercard vam nudi posebnu priliku. U suradnji s hotelijerskom kućom Maistra, korisnici Mastercard kartica mogu ostvariti 25% popusta na smještaj u modernom Hotelu Zonar Zagreb uz promo kod MASTERCARD.

Ekskluzivna ponuda u Hotelu Zonar Zagreb

Hotel Zonar Zagreb, smješten u širem centru Zagreba, savršen je spoj modernog i gradskog života. Ovaj urbani hotel nudi 285 pažljivo dizajniranih soba, dva restorana, bazen na krovu s panoramskim pogledom na grad, te niz sportskih sadržaja. Njegova lokacija i blizina izlaza na autocestu čine ga idealnom bazom za istraživanje Zagreba i okolice.

Ova ekskluzivna ponuda vrijedi za boravke do 29. studenog 2024., uz iznimku određenih datuma. Popust se obračunava isključivo na iznos smještaja prilikom plaćanja računa, dok se ostale usluge naplaćuju prema redovnom cjeniku Hotela Zonar Zagreb.

Osim popusta u Hotelu Zonar Zagreb, Mastercard korisnici mogu uživati u brojnim ekskluzivnim ponudama i iskustvima dostupnim na platformi priceless.com, koja nudi posebno osmišljene sadržaje i motivira ih da istražuju top destinacije i stječu nove vještine na jedinstvene načine. Ova iskustva su kreirana u suradnji s malim tvrtkama koje se bave proizvodnjom hrvatskih delicija, organizacijom turističkih tura, DIY radionica i kulturnih događanja. Korisnici Mastercard kartica mogu putem priceless.com odabrati, kupiti ili besplatno preuzeti jedno od iskustava, bilo za sebe, svoje najbliže ili kao jedinstven poklon. Sve pogodnosti kao što su popusti, pokloni i ekskluzivni paketi za korisnike Mastercard kartica objedinjene su pod kampanjom "Mastercard. Vrijedi više.".

Foto: Ustupljena fotografija

Korisnici Mastercard kartica već znaju da uz Mastercard svaki treći vikend u mjesecu mogu uživati u pogodnostima koje ostvaruju kupnjom online kod trgovaca poput eKupi, Crno Jaje, Cinestar i uskoro Konzum. Na platformi su također dostupne dodatne pogodnosti vezane uz restorane okupljene oko udruženja JRE-Jeunes Restaurateurs, kao i za Dubrovačke ljetne igre, Tvrđavu kulture Šibenik i mnoge druge.

Rezervirajte svoj boravak već sada

Iskoristite priliku i rezervirajte smještaj u Hotelu Zonar Zagreb uz promo kod MASTERCARD, već sada. Uživajte u modernom i udobnosti, istražujte Zagreb kao pravi lokalac i iskoristite ekskluzivne ponude Mastercard kartica. Zagreb vas čeka – otkrijte njegove skrivene kutke i doživite nezaboravne trenutke.

Sadržaj donosimo u suradnji s Mastercardom. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije