Turistička zajednica i Grad Mali Lošinj održali su 11. veljače u Zagrebu prezentaciju pod nazivom "Prirodni ljekoviti činitelji otoka vitalnosti". Lošinj ove godine obilježava 125 godina zdravstvenog turizma. Tim povodom Turistička zajednica izdala je promidžbeni materijal u kojem su sažeti konkretni podaci na kojima se zasniva zdravstveni turizam Lošinja.
Prema bioklimatološkoj analizi zadnjih 30 godina, Lošinj ima više od 2600 sunčanih sati godišnje, umjerene dnevne oscilacije, što pridonosi smanjenju stresa. More je vrhunske kakvoće te postoji 25 različitih učinaka na psihofizičko stanje, a uz aromaterapijska svojstva više od 1200 otočnih biljaka povoljno djeluje i na dišni sustav. Također, mjerenjem čistoće zraka zabilježena je 1. kvaliteta i izvrsna čistoća.
U gastronomskom dijelu prezentacije, gosti su uživali u lošinjskim delicijma Adrijana Nikolića i Zvonka Šalova, a spremili su Lošinjsku krokant tortu, marmeladu od indijske smokve, rakovicu s ikrom, marinirane filete orade, čaj od koprive s limunom te ostale delicije lošinjske miomirisne kuhinje.