Kreni zdravo

Manuka med – koliko je zdrav, smiju li ga jesti djeca i gdje ga kupiti

med
Foto: pixabay
21.08.2017.
u 10:10

Djelovanje ovog meda na zdravlje kreće se od ozdravljenja grla od upala i uravnoteživanja probave do liječenja infekcija u grlu i gingivitisa

Manuka med jedan je od najsnažnijih prirodnih antibiotika. Proizvode ga pčele koje oprašuju grmove manuke na Novom Zelandu. Djelovanje ovog meda na zdravlje kreće se od ozdravljenja grla od upala i uravnoteživanja probave do liječenja infekcija u grlu i gingivitisa.

Od ostalih vrsta meda ga izdvaja njegov nevjerojatan nutritivni profil. Sirovi med već je poznat po tome što je bogat izvor aminokiselina, B vitamina, kalcija, bakra, željeza, magnezija, mangana, fosfora, kalija, natrija i cinka. No manuka med je više od običnog sirovog meda.

Cijeli članak pročitajte na portalu Kreni Zdravo

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
12:20 21.08.2017.

Med je smjesa dva šećera i ništa više,istina je da je Australijski,Novozelandski i med s Nove Gvineje najbolji ali samo zato što ne sadrži antibiotike i kemiju kao iz drugih zemalja,predsjednik pčelarskog saveza Hrvatske kaže na HRT:Da nema antibiotika ne bi bilo ni pčela.Svaki med kod nas ima oznaku bio a Hrvatske šume špricaju cijeli Gorski Kotar i ostala područja,poljoprivrednici tretiraju nasade,gdje to onda pčele imaju bio pašu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije