Tako strelovitom uspjehu, kakav je Mate Janković doživio sa svojim konceptom 'SOL tapas na hrvatski' rijetko možemo svjedočiti. Nakon samo nekoliko mjeseci rada u prostoru kultnog Maraschina u Margaretskoj ulici Janković hrabro seli posao na Trg bana Jelačića u kudikamo veći prostor kavane Johann Franck pokazavši da zagrebačkoj publici ovakvo mjesto nasušno treba. I dok smo čekali otvorenje wine&cheese bara u prostoru u Margaretskoj, o kojem je Janković u nekoliko navrata pisao na društvenim mrežama, jučer je osvanula najava koja je iznenadila, a vjerojatno i oduševila njegove brojne obožavatelje iz koje jasno da će osoblje kuhinje 'SOL tapas na hrvatski' pripremati hranu za sve goste kavane Johann Franck, a najveća promjena događa se u vrijeme ručka. Evo što je Janković najavio na društvenim mrežama!
"Bliži se godišnjica SOL tapas na hrvatski. Mogu reći da je godina iza nas bila puna izazova, ali i vrlo uspješna. Osim što ćemo ju proslaviti gostovanjima i raznim programima, reorganizirati ćemo i poslovanje. Naša buducnost sada je dugoročno vezana uz prostor Gradske kavane čijim se potrebama moramo prilagoditi i ponudom. Želimo sa hranom funkcionirati od njenog otvaranja do zatvaranja. Podijelit ćemo dan na tri dijela 8-11 /11-16 / 16-24.
1. Vraćamo doručak uz jos nekoliko dodataka. Doručak ćemo servirati svaki dan osim nedjelje od 8-11 h
2. Za ručak se događa prava promjena. Otvaramo SOL bistro na hrvatski koji će raditi svaki dan osim nedjelje od 11 do 16 h. U ponudi će imati 10ak jela koja će se svaki tjedan mijenjati. Koristit ćemo samo Hr namirnice i s njima kuhati bistro klasike naslonjene na našu tradiciju. Poseban naglasak stavljamo na subotnji ručak gdje ćemo u ponudi imati još jela. Želim kreativno mjesto koje za normalne novce nudi fin i brz ručak.
3. Popodne otvaramo SOL tapas na hrvatski koji radi od 16 -24 h svaki dan osim nedjelje. O konceptu se manje-više sve zna. Menu se mijenja jednom mjesečno, a inspiracija je bila i ostaje Hrvatska.
4. Cijeli dan će u prostoru kavane u ponudi biti sendviči, tost, sirevi, naresci etc."