Radnim danima navečer kada nemamo dovoljno vremena za kuhanje, okrećemo se receptima poput ovog. Za izradu je potrebno manje od 10 minuta i potrebno je samo nekoliko sastojaka. Škampi i pesto tako su dobra kombinacija, a cherry rajčice dodaju ovom jelu ljetni okus i živopisnu boju. Oni su zapravo jedini sastojak koji treba nasjeckati u ovom receptu - sve ostalo jednostavno ide ravno u tavu. Nekoliko svježih listova bosiljka na vrhu izvrstan je dodatak, prenosi Simply Recipes.
Postoji toliko mnogo kupovnih opcija za pesto da ćete sigurno naći omiljenu. Mnogi drugi umaci iz trgovine također će dobro poslužiti umjesto pesta. Ako ste ljubitelj maslina, zamijenite ga tapenadom. Za pikantnu biljnu opciju s malo začina upotrijebite chimichurri. Za okus rajčice, koristite pestom od sušenih rajčica ili romesco umakom. Čak i marinara u teglicama i kapljica maslinovog ulja dat će vam ukusan rezultat.
VEZANI ČLANCI:
Ako želite upotpuniti ovo jelo, predlažemo da uz njega poslužite tostirani kruh s češnjakom. Jednostavno narežite baguette, rasporedite kriške na lim za pečenje, stavite ih u pećnicu te ih pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad se ispeku, svaku krišku natrljajte režnjem sirovog češnjaka, a zatim pokapajte s malo maslinovog ulja. Po želji možete dodati malo soli ili parmezana.
Sastojci:
- Pola kilograma škampi, oguljenih i očišćenih
- ½ žličice soli
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ šalice pesta (domaćeg ili kupovnog)
- 1 šalica cherry rajčica, narezanih na polovice
- Listovi bosiljka za ukras (po želji)
- Kruh s češnjakom (po želji)
VEZANI ČLANCI:
Upute:
1. Po cijeloj površini začinite kozice sa soli i češnjakom.
2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.
3. Dodajte kozice. Pustite ih da se prže s jedne strane oko 1 minutu, zatim ih preokrenite i ostavite da se prže s druge strane još oko 1 minutu ili dok ne postanu ružičasti i neprozirni do kraja, čvrste, ali nježne teksture. Isključite vatru.
4. Dodajte pesto i promiješajte da se sve sjedini. Prebacite u posudu za posluživanje, ukrasite cherry rajčicama i bosiljkom i odmah poslužite, uz kruh s češnjakom sa strane.
Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:
Škampi u naslovu i sastojcima a kozice u uputama za pripremu?!