bez glutena

Međunarodni dan celijakalije u Synlabu

Synlab
Foto: PR FOTO
1/13
18.05.2015.
u 14:08

„U Synlabu uvijek nastojimo podržati i razvijati projekte poput ovog, podizati svijest o problemima vezanim za zdravlje i pružiti podršku pacijentima, te skrenuti pozornost na prevenciju gdje je ona moguća.

Ovaj vikend 16.svibnja, 2015 u subotu, u poliklinici Synlab Hrvatska, Petrovaradinska 1, održan je lifestyle event pod nazivom GLUTEN-FREE IS FOR ME! u suradnji sa NutriKlinikom i magistrom Nenadom Bratkovićem.

Tom prigodom obilježen je Međunarodni dan celijakije, pa su mnogobrojni posjetitelji mogli saznati više o simptomima celijakije, informirati se o dijagnostici i terapiji celijakije kod djece, dijetoterapiji drugih bolesti bezglutenskom prehranom kao što su poremećaji rada štitnjače, dogovoriti besplatno savjetovanje sa nutricionistom, upoznati proizvođače i distributere bezglutenskih proizvoda, te naučiti kako se pripremaju ukusni obroci s bezglutenskim namirnicama koje su mogli odmah i degustirati.

„U Synlabu uvijek nastojimo podržati i razvijati projekte poput ovog, podizati svijest o problemima vezanim za zdravlje i pružiti podršku pacijentima, te skrenuti pozornost na prevenciju gdje je ona moguća. Pacijent i njegove potrebe su nam uvijek u centru pružanja usluge kao i briga o pacijentu. Zato nastojimo uvijek okupiti vrhunske stručnjake specijaliste s kojima surađujemo kako bi našim pacijentima na jednom mjestu ponudili cjelovito rješenje kroz holistički pristup .“ rekla nam je Martina Stergar, voditeljica Odjela marketinga i prodaje, Synlab Hrvatska.

U stručnom timu ovog događanja bili su dr.med Diana Puževski, spec.pedijatar i DZ Trešnjevka, dr.med Ante Škaro, spec.orl, kirurg glave i vrata, ravnatelj Poliklinike Štitnjača – Leptir Grupa, mag. nutricionizma i sveučilišni mag. Fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike i mag. Darko Ilić, spec.med.biok., voditelj podružnice Synlab Hrvatska, Petrovaradinska 1.

Stručnu podršku dao je i akademik kulinarstva Branko Ognjenović, nositelj prestižne titule World Master Chef sa svojim timom kulinarskog studia „Majstor Kuhar“. Sponzori koji su podržali događanje su PIK Vrbovec, Schar i Garden, te generalni medijski pokrovitelj Večernji list i Ordinacija.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije