Većina ljudi kuhana jaja oguli tako da lupi njima u radnu površinu i onda prstima ukloni ljusku, ne znajući da postoji metoda koja je puno lakša i kojom možete uštedjeti puno vremena - otkrila je jedna Tiktokerica.
Rujina Khaled je pokazala u svom novom videu metodu s kojom su mnogi ostali oduševljeni. "Ovim trikom si promijenila igru", kaže jedna osoba.
Pogledajte video:
@rujinakhaled Perfectly peeled boiled eggs 🥚 #lifehack #stitch #fy #foodtiktok
♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Naime, nakon što nekoliko jaja skuha, Rujina jedno po jedno stavi u praznu čašu i protrese nekoliko sekundi. Zatim jaje vrati u lonac i pod vodom lagano i brzo ukloni ljusku prstima.
Ova metoda omogućava da ljusku uklonite u potpunosti.
Kajgana, kuhana ili poširana jaja... Radite li baš sve kako treba?
Ovo nije ništa novo i senzacionalno. Tako gulim već dugo.Može se sa svim jajima pa i od "kokica koje trče po dvorištu". Usput, to nema veze sa kokošima već o svježini jajeta. Što je svježije teže se guli,no to se riješi sa šakom soli u vodu.