Temperatura u hladnjaku s vremenom može biti neusklađena, a također varira od mjesta do mjesta, što utječe na kvalitetu i dugovječnost vaše hrane. Koje je mjesto s najvećim promjenama temperature? Vrata hladnjaka, jer su najtoplija, a toplije temperature i česte promjene mogu dovesti do kvarenja hrane, posebno mlijeka i vrhnja, kako piše Real Simple.
Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!
Iako se mlijeko može savršeno uklopiti u vrata hladnjaka, toplije temperature mogu ga pokvariti prije nego što je popijete. Isto tako, potencijalno štetne bakterije rastu na toplijim temperaturama. Što je mlijeko dulje izloženo toplini kuhinje, brže će rasti bakterije.
Stoga nikada ne biste trebali spremati svoje mlijeko u vrata hladnjaka, već biste ga trebali držati u stražnjem dijelu hladnjaka na polici blizu sredine ili dna. Vrući zrak se nalazi gore pa su donje police nekoliko stupnjeva hladnije nego gornje.
Što se tiče pretinaca na vratima hladnjaka, oni su savršeno mjesto za pohranu najmanje pokvarljive hrane koju imate, poput kečapa, senfa, umaka od soje, preljeva za salatu i džema. Ova hrana, iako je boljeg okusa ili traje duže kad je hladna, manje je kvarljiva, što znači da je manja vjerojatnost da će se pokvariti zbog toplijih temperatura u vratima hladnjaka.
Jeste li probali novi način “motanja” tortilja? Internet je poludio za njim!
Koja lupetanja!