Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve veći trend

Možda ste sljedbenik Wim Hofove metode dok ulazite u more, a da toga niste niti svjesni. Evo o čemu je riječ!

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
19.06.2024.
u 09:37

Tijekom ljetnih mjeseci obožavamo plaže i kupanje. Svatko od nas u more ulazi na svoj način – neki odmah skaču, a nekima trebaju sati da zaplivaju. Koja ste vi vrsta kupača?

Ljeto, vrućine i chillanje… I nema boljeg osvježenja od uranjanja u more, zar ne? No nije svima jednostavno ući u vodu, koja je često i više od 15 stupnjeva hladnija od temperature zraka i vlastitog tijela. Znanost će vas upozoriti na sve posljedice ako svoje tijelo dovedete u ovo, kako kažu, stanje šoka. Savjetovat će vam da ulazite polako i oprezno, pogotovo ako ste duže vremena proveli na suncu, a vaše se tijelo zagrijalo. Preporučuju da prije potpunog uranjanja u morsko plavetnilo postupno smočite prvo ekstremitete, ruke i noge, pa trup i na kraju glavu kako bi se koža i vaši osjeti prilagodili temperaturnoj razlici.  

Međutim, jeste li čuli za sljedbenike Wim Hofove metode? E, da oni su hrabri ‘do mudanti’, nije im važna čak ni vanjska temperatura jer se kupaju i zimi, a često se uranjaju u kade pune leda. Tvrde kako je kupanje u hladnoj vodi zdravo za cijeli organizam, kako se tijelo na ovaj način brže oporavlja od ozljeda te se tako jača imunološki sustav.

Priznajmo, ulazak u more ljeti nije baš na razini podviga Vim Hofovih sljedbenika, ali može biti prilično izazovno. Kakav ste vi tip kupača, hrabri do mudanti ili jedan od onih koji u plićaku mogu provesti i dva sata dok ne zarone u morske dubine? 

S obale skačete u more – ravno na glavu!

Vama uopće nije važna temperatura mora, a ni zraka. Definitivno biste mogli i nakon sati provedenih pržeći se na suncu reći – “Vruće mi je, skačem odmah na glavu!” I onaj prvi šok, kad se susretnete s hladnim morem, preživljavate s lakoćom, dah i ritam srca brzo vam se vraćaju u normalu, kao da se ništa nije dogodilo. No, takvi ste i u svemu drugom što radite u životu, ne volite dugo boraviti u comfort zoni i stalno tražite nove izazove, a ako stvari ne idu po planu, lako se prilagođavate novim okolnostima. To se zove život sa stilom!

S obale skačete u more – isključivo na noge!

Volite more, volite sunce, obožavate ljeto! Za vas postupno ulaženje u vodu ne dolazi u obzir jer biste izgubili previše dragocjenog vremena. Ipak, volite da vaše noge prve osjete naglu promjenu temperature, a ostatak tijela brzo će se prilagoditi. No vas doista nije briga što će reći okolina jer u svojim kasnim dvadesetima ili tridesetima još uvijek skačete u more na noge. Nije vas briga niti što ćete pošpricati okolne kupače ni one koji se sunčaju blizu vas. Samo ćete pomisliti: “Idemooo!” i skočiti – ravno na noge. Za vas se može reći da ste inače u životu odvažni, ponekad malo drski, ali da taktizirate u važnim životnim odlukama. 

Kao na filmu – utrčavate u more i uranjate!

Estetika je kod vas na prvome mjestu. Uživate u svome tijelu i svakom njegovom pokretu pa i ulazak u more treba biti teatralan, zar ne? Dok trčite tako prema morskim dubinama, ne smeta vam hladna voda, važno je da sami sebi lijepo izgledate. “Briga me što drugi o meni misle”, vaša je životna krilatica, a svatko tko vas dobro poznaje reći će da doista znate uživati u životu. Razina samopouzdanja vam je visoka i baš zato – neka svi na plaži promatraju vaš veličanstven i hrabar ulazak u more.

Promišljeni kupač: Prvo smočite kritične točke pa onda uranjate!

Ne, nitko za vas neće reći da ste kukavica jer niste odmah uronili u more. Vi ste svjesni svakog svog pokreta i osluškujete svoje tijelo. Prvo ćete elegantno ući u more, smočiti ruke, trup pa se poprskati po glavi i tek onda zaroniti. Prvi ste sebi na listi prioriteta i stalo vam je više do vlastitog zdravlja nego do mišljenja drugih, možemo samo reći – respect, osobe kao vi žive 100 godina!

Foto: pipi

 Hrabri – ali samo do mudanti!

Vama se nigdje ne žuri… I zašto biste bili pod bilo kakvim stresom kad ste na godišnjem odmoru, zar ne? Ne volite nelagodu, uživate sve raditi polako, pa tako i ulaziti u more. U stanju ste u plićaku stajati i po dva sata, i to u vodi samo do koljena. “#bolimepipi što svi gledaju u mene i čekaju kada ću se umočiti”, najčešće razmišljate, uživajući u kontaktu sa svojim potrebama i morem oko sebe. Tek kada doista osjetite potrebu i želju da uronite ili zaplivate, opušteni ulazite u svoju avanturu. To je vaš način, i to je posve uredu…

Sadržaj nastao u suradnji s Pipi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije