Bilo da se koristi kod pravljenja umaka ili u već gotovim jelima, češnjak ili bijeli luk jedan je od najpopularnijih začina, no problem je što u ustima ostavlja neugodan okus, a uzrokuje i neugodan zadah. Jedan je muškarac zato na TikToku nedavno podijelio jednostavan trik kako to spriječiti, piše Mirror.
Korisnik Roice Bethel pod imenom @noflakeysalt objavio je video s jednostavnim savjetom kako spriječiti loš zadah od češnjaka i oduševio mnoge na društvenim mrežama.
@noflakeysalt Don’t eat it raw you doughnut! ##garlic ##foodie ##lifehack
♬ original sound - Roice Bethel
Sve što trebate napraviti jest, kaže on, češnjak prerezati napola, a zatim nožem ukloniti klicu, odnosno zeleni dio u sredini biljke.
Naime, prema Bethelu, upravo je klica ta koja uzrokuje probavne smetnje i loš zadah, a kada je uklonite, češnjak će biti manje gorak i neće uzrokovati neugodan zadah.
Hrana koja je štetna, a mislili smo drukčije
Bethel inače redovito objavljuje videozapise s korisnim kulinarskim savjetima, a ovaj je pogledan više od 365.000 puta.
– Ovo nisam znao, ali sam isprobao i stvarno djeluje! – komentirao je jedan TikTok korisnik, a drugi se našalio kako je s ovim savjetom Bethel "spasio mnoge živote".
Kako najjednostavnije oguliti češnjak? Ovaj trik zaludio je Twitter:
Kod češnjaka sam odavno od mojih naučila , da se sredina uklanja,...ali ne zbog zadaha ,...već zbog tegoba u želudcu,...podrigivanja i sl. Međutim ,.. laž je da to spriječava zadah,...jer zadah i dalje ostaje,...ali ga se može ublažiti,...kao npr .npr . s mlijekom,...petrusimulom,....pa i s limunom.