Odlično!

Mučite se s čišćenjem šipka? Postoji jedna brza metoda s kojom ćete izbjeći nered

Šipak
Shuttershock
22.10.2021.
u 09:30

Nemojte dozvoliti da plod propadne samo zato jer vam se ne da čistiti - imamo super metodu koja je brza i nema nereda.

Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno šipak. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja sjemenki je onaj 'na žlicu' dok je svjež - ali prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.

Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja - u vodi.

Prvo lagano 'rolajte' cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore. Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice. 

Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao - pod vodom vadite sjemenke. Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.

Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz zdjele i spremite u hladnjak.

Imamo i trik kako što jednostavnije očistiti i narezati ananas:

Šipak
1/2
Ključne riječi

Komentara 2

BE
Beerhunter
17:14 22.10.2021.

A jesu li se obogatili na toj jednoj brzoj metodi? Ili možda skinuli 16 kg u dva dana?

MO
montello
15:22 22.10.2021.

ja za sekundu otvorim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije