NEMOJTE SE ZAVARAVATI

Muškarci, ovo je 10 znakova da partnerica nije zadovoljna vašim angažmanom u krevetu

Shutterstock
02.09.2024.
u 19:44

Ako izravno pitate partnericu o izostanku interesa za intimna druženja, možda će osjetiti potrebu da zaštiti vaše osjećaje, inzistirajući na tome da je sve u redu, dok zapravo smatra da je vaša seksualna rutina dosadna i naporna

Niste sigurni umišljate li ili vaša partnerica u posljednje vrijeme zaista izgleda manje uzbuđena kad je riječ o seksu? Komunikacija je ključni element kvalitetnog seksualnog života, no ako izravno pitate partnericu o izostanku interesa za intimna druženja, možda će osjetiti potrebu da zaštiti vaše osjećaje, inzistirajući na tome da je sve u redu, dok zapravo smatra da je vaša seksualna rutina dosadna i naporna. Ipak, postoje očiti znakovi da možda nije zadovoljna kako bi trebala biti. Ako vam se idućih deset situacija čini poznatima, možda je vrijeme da malo začinite stvari u krevetu, posebice ako ste već dugo u braku, piše BestLife.

Izgovori, izgovori: Svi prolaze kroz razdoblja kada nisu posebno zainteresirani za seks. To može biti povezano s brojnim faktorima: stresom na poslu, gubitkom samopouzdanja, hormonalnim promjenama, depresijom ili iscrpljenošću. No, tužna istina može biti da ona jednostavno nije oduševljena onime što joj nudite u krevetu. Pažljivo istražite i eliminirajte druge razloge, a zatim se usredotočite na promjenu vlastite igre i iznenadite je novim idejama i vještinama u postelji.

VEZANI ČLANCI:

Nije joj stalo hoće li doživjeti orgazam: Statistike pokazuju da ženama u prosjeku treba oko 20 minuta seksualne aktivnosti da dožive orgazam. Ako vaša partnerica misli da orgazam nije vrijedan 20 minuta seksa koji ne smatra uzbudljivim, ugodnim, nestašnim, možda čak ni ugodnim, možda prestane ulagati mentalni trud potreban za postizanje orgazma. Možda jednostavno misli da joj niste u stanju dati ono što joj je potrebno. Njezina apatija u krevetu znak je za promjenu.

Radije odlazi sama u krevet nego s vama: Žena koja zna zadovoljiti samu sebe znat će i vas podučiti kako joj pružiti užitak. Iako saznanje da će radije sama obaviti posao nego spavati s vama može biti udarac na ego, iskoristite to kako biste naučili što joj godi. Razgovarajte s njom i zamolite je da vam pokaže što joj pruža užitak.

Kritizira vas u drugim područjima: Iako možda ne želi razgovarati o vašoj izvedbi u krevetu kako vas ne bi povrijedila, moguće je da vas počne kritizirati zbog drugih stvari i postupaka. Možda će primijetiti nešto o vašem izgledu, ponašanju ili načinu na koji obavljate kućanske poslove.

Preuzima kontrolu u spavaćoj sobi: Odlična je stvar kada žena zna što želi i što joj se sviđa u spavaćoj sobi. Međutim, ako počne upravljati vašim pokretima, to bi mogao biti znak da je ne slušate ili ne obraćate pažnju na njezino tijelo te da se ne osjeća zadovoljno. Malo vođenja je sjajno, ali ako vam se čini da vas stalno podučava iz početka, vjerojatno podbacujete u krevetu.

GALERIJA U dopisivanju često koristite emoji srca? Evo što svako od njih označava

1/16

Mentalno se isključuje: Seks je aktivnost tijekom koje ne bi trebala postojati prošlost ni budućnost, već samo aktualni trenutak. Ne bi se smjelo događati da za vrijeme seksa razmišljate o svakodnevnim obvezama ili u glavi radite popis zadataka. Ako ponekad osjećate da vaša partnerica nije prisutna tijekom seksa, to bi moglo značiti da vaše vještine ne privlače dovoljno njezine mentalne, senzualne i emocionalne pažnje.

Spominje sjajan seksualni život drugih parova: Djevojke često razgovaraju o seksualnim iskustvima, a ako prijateljice vaše partnerice svaki dan doživljavaju ekstazu, dok ona nema o čemu pričati, moguće je da počne preispitivati svoj odabir. Ako redovno spominje sjajan seksa drugih parova, vjerojatno biste trebali ponovno proučiti svoje seksualne poteze. Zašto ne povesti tog prijatelja na pivo i zatražiti nekoliko savjeta? Cilj je da i vaša partnerica svojim prijateljicama priča o tome kako ste je oduševili.

Traži zamjenu: Ako netko ne dobiva ono što joj je potrebno od partnera, žena to može potražiti na drugom mjestu i upustiti se u aferu. Ipak, neki će ljudi pokušati ispuniti svoje potrebe na druge načine koji možda nisu izravno povezani sa seksom. Neke žene tako, primjerice, mogu pretjerivati s hranom ili alkoholom, zakopati se u posao ili otići u kupovinu.

Želi da sve brzo završi: Dobar seks je kao uživanje u ukusnoj večeri u skupom restoranu. Želite uživati u okusima, upijati atmosferu i ostati za stolom. Žene i muškarci mogu voljeti i brzinski seks, ali ako imate dojam da svaki odnos želi što brže privesti kraju, vjerojatno imate problem.

Ne želi se maziti: Ako žena tijekom seksa osjeti zadovoljstvo i uzbuđenje, poželjet će biti blizu vas i dok spava. No, ako je tvoja izvedba ponovno bila ispod očekivanja, neće biti željna maženja. Ako vam okrene leđa čim završite s odnosom, preispitajte svoje postupke i sposobnosti ispod plahti.

Žena priznala: 'Moj muž nema vremena za seks, pa se ja seksam s našim mladim susjedom'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije