Istraživanje

Muškarci u stresu nastoje se osamiti, a žene traže podršku

aniston
29.09.2010.
u 17:00

Istina je da se muškarci emocionalno isključe kad se svađaju, za razliku od žena koje u prepirci postaju emocionalnije.

Istina je da se muškarci emocionalno isključe kad se svađaju, za razliku od žena koje u prepirci postaju emocionalnije, kažu stručnjaci s University of Southern California koji su istraživali kako muškarci i žene reagiraju u napetim situacijama.

Kod muškaraca koji su gledali fotografije ljutitih lica nestala je aktivnost u dijelu mozga koji je odgovoran za razumijevanje toga kako se drugi ljudi osjećaju. Suprotno, kod žena se aktivnost tog dijela mozga intenzivirala pri pogledu na ljutita lica. U stresnoj situaciji, muškarci se nastoje osamiti, dok žene traže emocionalnu podršku.

Tako je i znanstveno dokazano da stres kod muškaraca i žena aktivira suprotne reakcije u mozgu, što dovodi do nerazumijevanja u komunikaciji.

Komentara 1

QQ
qqq
14:08 30.09.2010.

to je istina, kad bi se s curom posvađo ja bi znao postat totalno bezosjećajan i hladan i znao bi svašta izgovorit što ne mislim bez obzira na posljedice, a ona sam što iz kože ne bi iskočila kolko to emocionalno proživljava - heheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije