Imate li već svoj omiljeni recept za domaći sladoled? Ako ga još niste pronašli, prestanite tražiti jer vam mi donosimo recept nakon kojega više nikada nećete poželjeti praviti sladoled na drugačiji način.
U vrućim ljetnim danima ova poslastica je idealno osvježenje, no malo je onih koji znaju napraviti sladoled kao iz slastičarnice.
No, s ovim receptom priča će biti sasvim drugačija.
2 šalice slatkog vrhnja
1 šalica punomasnog mlijeka
2/3 šalice šećera
prstohvat soli
6 velikih žumanjaka
aroma po želji (voće, čokolada, vanilija...)
U manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje, šećer, mlijeko i sol te kuhajte dok se šećer ne otopi (oko 5 minuta). U posebnoj zdjeli umutite žumanjke, miješajući žumanjke dodajte trećinu kreme koju ste prethodno napravili u zdjelu sa žumanjcima, a kada ih dobro sjedinite, presipajte cijelu smjesu u lonac s kremom. Stavite ponovno lonac na vatru i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Isipajte smjesu u zdjelu i ohladite do sobne temperature (najmanje četiri sata).
Kada ste ga ohladili, stavite smjesu u kućni aparat za sladoled, a ako ga nemate dobro ga izmiješajte s mikserom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.
Svaka cast, pravi punokrvni recept. Mogu i neeke zamjene da buude malo laksi. Unmjesto slatkog vrhnja punovrijedni cvrsti jogurt, umjesto secera sirup od javora ili agave ili makar smedji secer. Isto ce ispasti odlicno i bez tih silnih E brojeva. Kaloricno je nabijen, ali nema dodataka.