Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok nakon putovanja

Nakon putovanja otvorila je svoj kovčeg i pronašla zastrašujućeg 'gosta' kojeg je dovela iz Ugande

shutterstock
27.06.2024.
u 12:30

Umjesto s magnetom za hladnjak ili privjeskom, jedna se žena vratila kući s dlakavim osmonožnim prijateljem

Svatko voli ponijeti kući suvenir s odmora. No, umjesto s magnetom za hladnjak ili privjeskom, jedna se žena vratila kući s dlakavim osmonožnim prijateljem. Svatko tko je gledao horor Arachnophobia zna da je ovo praktički početak filma pa ne čudi da je ostala pomalo šokirana zbog otkrića, piše Mirror

Objašnjavajući da je pronašla pauka u svom kovčegu nakon što se vratila kući iz Ugande, podijelila je nekoliko fotografija na društvenim mrežama. Rekla je da se vratila kući u Los Angeles i da nije sigurna što učiniti s njim sad kad je uhvaćen. Nakon što su je zatrpali pitanjima i komentarima, mnogi su je ljudi savjetovali da ga preda stručnjacima ili ubije jer bi mogao naštetiti ekosustavu ako pobjegne. 

 

Unexpected souvenir in my luggage after returning from Uganda
byu/misc_cat_potatoes inspiders

Biolog iz kalifornijskog Odjela za ribe i divlje životinje napisao je: "Mi ne uzimamo takve životinje, samo bismo ga se riješili. Ova država troši milijune dolara na kontrolu invazivnih vrsta. Lijepa je zamisao održati ga na životu u savršenom svijetu u kojem se netko zauvijek brine za njega, ali rizik za naše izvorne ekosustave toliko je velik da se to uopće ne isplati. Stavite ga u etanol i držite na polici." 

Mnogi su se brinuli da i bi se pauk mogao razmnožiti. Drugi korisnik je dodao: "Definitivno pokušajte pronaći arahnologa koji bi ga mogao uzeti. Arahnolozi će znati kako se nositi s ako ima bebe i uvjeriti se da neće pobjeći u divljinu, što bi mogao biti problem ako je invazivna vrsta." 

VEZANI ČLANCI: 

Žena je kasnije otkrila da pauk više nije živ, da je to moralo biti teško putovanje za njega jer je bio u zraku 24 sata. Napisala je: "Nažalost, umro je nedugo nakon što smo ga pronašli. Bio je tamo više od 40 sati, prošao kroz dva dugotrajna leta, zaglavljena unutra te izravno izložen odjevnim predmetima koje sam tretirala permetrinom. Jadnik je bi otporniji od većine."

Znanstvenici upozoravaju: Nikada ne ubijajte pauka kojeg ste pronašli u domu

Komentara 2

KE
keka56
13:22 27.06.2024.

Pauk je uginuo ili kretao.Umiru čovjek i pčela.Pitanje je tko bi od ovih zagovornika životinja pomogao čovjeku.

Avatar Retro
Retro
13:25 27.06.2024.

Ja bih ga riješio po kratkom postupku. To je pauk. Jedan više manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije