Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski dragulj

FOTO Hrvatska plaža našla se na prestižnoj listi Voguea: 'Nezaboravno more i zapanjujuće litice'

Vogue uvrstio plažu Pasjača u Konavlima među 11 najljepših u Europi
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/10
26.06.2024.
u 11:30

Ova plaža, koja se proteže na oko 300 metara, oduševljava posjetitelje svojim šljunkovitim pijeskom, strmim stijenama i bujnom vegetacijom.

Hrvatska se gotovo svakodnevno nalazi na popisima najatraktivnijih turističkih destinacija, a sada je i prestižni magazin prepoznao jednu od njenih najljepših plaža kao nezaobilazno mjesto za posjet. Naime, Vogue je uvrstio plažu Pasjaču među 11 najljepših plaža Europe, čime je ovaj hrvatski dragulj dobio zasluženo priznanje.

Pasjača, smještena nedaleko od Dubrovnika, istaknuta je zbog svoje izvanredne prirodne ljepote. Ova plaža, koja se proteže na oko 300 metara, oduševljava posjetitelje svojim šljunkovitim pijeskom, strmim stijenama i bujnom vegetacijom. Voda je kristalno čista, idealna za kupanje i ronjenje, a njen položaj osigurava zaštitu od vjetra, što dodatno doprinosi ugodnom boravku.

VEZANI ČLANCI: 

Pristup plaži Pasjača nije jednostavan, ali je upravo taj izazov dio njenog šarma. Vozeći se od Dubrovnika prema Cavtatu, potrebno je skrenuti na manji put koji vodi do parkirališta na vrhu strmog prilaza. Od parkirališta se do plaže može doći pješice, spuštajući se niz stepenice isklesane u stijeni. Ovaj put, iako zahtjevan, nudi nezaboravan pogled i iskustvo koje ostaje urezano u sjećanje.

Vogue piše o Pasjači kao o mjestu koje oduzima dah svojim tirkiznim morem i zadivljujućim strminama. Uskome putu i stepenicama koje dodaju poseban šarm, stvarajući nezaboravno iskustvo za svakog posjetitelja. Uz samu plažu, obližnje selo Popovići također je vrijedno posjeta zbog svoje tradicionalne arhitekture i maslinika, koji dopunjuju doživljaj autentične hrvatske obale.

24.05.2023., Plaza Pasjaca, Konavle - U Konavlima se medju strmim liticama skrila plaza Pasjaca, jedna od najatraktivnijih plaza u Hrvatskoj,a nasla se i na listi 50 najljepsih na svijetu Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dakako, ovo nije prvi put da se ova prekrasna plaža našla na nekoj od svjetskih top lista. Naime, Pasjača redovito popunjava retke mnogih poznatih medija koji su oduševljeni njenom ljepotom i kristalnim plavim morem 

GALERIJA: Slažete li se? Ovo je 14 najboljih plaža u Hrvatskoj prema izboru Lonely Planeta

Vogue uvrstio plažu Pasjača u Konavlima među 11 najljepših u Europi
1/15

Pored Pasjače, na Vogueovoj listi našle su se i druge prestižne plaže, poput Pointe de l’Aiguille na Azurnoj obali, Kaputaša u Turskoj, Praia Dona Ane u Portugalu i Torre Sant'Andree u Italiji. Sve ove destinacije su popularne među turistima, ali Pasjača svojom jedinstvenom kombinacijom prirodne ljepote i autentičnog doživljaja izdvaja se kao pravi biser Jadrana.

Uz ovakva priznanja, jasno je zašto Hrvatska sve više privlači pažnju svjetskih putnika i zašto njene plaže zauzimaju visoka mjesta na listama najpoželjnijih destinacija za ljetni odmor. Pasjača je samo jedan od mnogih primjera nevjerojatnih prirodnih ljepota koje Hrvatska ima za ponuditi.

VEZANI ČLANCI: 

Cijeli Vogueov popis najljepših plaža: 

  1. Torre Sant’Andrea, Italija
  2. Praia Dona Ana, Portugal
  3. Reynisfjara, Island
  4. Plaža Kaputaş, Turkey
  5. Pointe de l’Aiguille, Francuska
  6. Plaža Pasjača, Hrvatska 
  7. Platja de sa Boadella, Španjolska
  8. Nacionalni park Thy, Danska
  9. Plaža Tsigrado, Grčka
  10. Plaža Luskentyre, Škotska
  11. Plaža na uvali Ghajn Tuffieha, Malta

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije