Potrošačka groznica

Napokon su počele dugoočekivane rasprodaje

westgate
Goran Jakus/PIXSELL
29.12.2009.
u 08:00

Kupci će pritom bolje proći nego oni koji su kupovali prije božićnih blagdana jer su sniženja, ovisno o prodavaonicama, od pet do raskošnih 70 posto.

Napokon! Počele su dugoočekivane rasprodaje! S obzirom na recesiju, mnogi su ih dočekali s velikim nestrpljenjem, a neki će tek sada dobiti i svoj božićni dar. Pri tome će bolje proći od onih koji su kupovali prije Božića jer sniženja su, ovisno o prodavaonicama, od pet do čak raskošnih 70 posto.

Popust i na namještaj

I mladi i stari pohrlit će u trgovine i šoping-centre kako bi ugrabili svoj plijen po što povoljnijim cijenama, a mnogi su krenuli već jučer, kada su rasprodaje i službeno počele.

Iako su zbog praznih novčanika građana sniženja ove godine počela ranije nego obično, ono što slijedi prava je stvar za ljubitelje kupnje i - uštede. Trgovine poput Manga i X nationa nude popuste do 50 do 70 posto, a u takvima će i biti najveća navala.

No, neke od njih još uvijek čekaju sredinu siječnja kada će drastično sniziti svoje cijene prije dolaska nove kolekcije za proljeće i ljeto. Mnogi će iskoristiti ove rasprodaje kako bi se odjenuli od glave do pete za doček Nove godine po upola nižim cijenama. Odjeća i obuća neće biti jedino što će se kupovati na sniženjima jer popusti su svuda, pa čak i na namještaj, koji je u Kiki snižen i do 50 posto. Meblo trade nudi popuste od 35 posto na dekorativne naljepnice i vješalice.

Popusti su svuda oko nas, a u sljedećih dva tjedna još će biti veći. Iako se isplati iskoristiti ih i obnoviti garderobu ili opremiti dom, ipak treba i pripaziti.

Velika je boljka Hrvata da kupuju i ono što im treba i ono što im ne treba, ali natpis s popustima jednostavno izgledaju neodoljivo. Kako biste se obranili od akcija i sniženja, trebate kupovati samo ono što vam je zaista nužno i što ste naumili kupiti prije nego što su sniženja počela.

Sniženo do kraja

Većina trgovina i centara rasprodaje će imati do 31. siječnja. No, one koji čekaju “sniženo do kraja” valja upozoriti da možda neće pronaći svoju veličinu ili odgovarajući broj cipela, a to je jedina nezgoda kupovanja zimske kolekcije u siječnju. Hrvati, unatoč recesiji, i ove godine, čini se, kane – opelješiti dućane.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DucMan
DucMan
10:31 29.12.2009.

Kako nas deru majke ti mile. Kakve su to marže kad bez problema cijene mogu sniziti i do 70%. To više ni ne graniči sa pljačkom, to jeste pljačka. Ali s druge strane... Nitko te ne tjera.

DO
doktorica
10:00 29.12.2009.

Sad kad smo se istrošili....

ZE
zelenakrava
08:32 29.12.2009.

Rasprodaje počele????Ma je li!Ja zaista pratim sve te reklamice i proučavam prospekte ali to uopće nisam zapazio.Autorica članka piše o Zagrebu i Hrvatskoj ili o nekoj drugoj zemlji????Ne kužim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije