Zimsko vrijeme zahtijeva i drukčiji režim prehrane, osobito ako ste tijekom posla izloženi vanjskoj temperaturi. Kako organizmu priskrbiti dovoljno kalorične i zdrave namirnice, uz to dostupne svakom džepu. Nerijetko namirnice koje nam se nude u reklamama kao najbolje to nisu, a cijena im je previsoka za većinu naših građana. Zato promislimo prije nabave, birajmo provjereno dobre namirnice.
Zašto je domaće najbolje?
Da bismo sačuvali zdravlje za hladnog zimskog vremena, valja jesti tradicionalna domaća jela, koja sadrže povrće i meso s našeg područja. Čak je i medicinski dokazano da organizmu najviše godi i štiti ga hrana s biljkama iz njegova podneblja. Kupusnjače su zaštitni znak gotovo cijele Hrvatske, a kombinirane sa svinjskim mesom idealne su za zimski stol. Probajte najbolje recepte za sarmu, japrak i arambašiće, okušajte se u pripremi domaćih kobasica i još zahtjevnijeg kulena, ali jedite ih u dekagramima. Probajte i tripice, nekad sirotinjsku hranu, a danas kulinarsku poslasticu. Napravite starinsku i posnu poslasticu - uštipke!
Pročitajte zašto je grah kralj vašeg zimskog stola i isprobajte naše recepte. S malo novca vaša će obitelji imati zdrav i superukusan obrok.
Donosimo priču o dvojcu bez kojeg ne možete - luku i češnjaku - zašto moraju svaki dan biti na vašem tanjuru? Štite i čuvaju vaše zdravlje - imaju snagu antibiotika, jači su od gljivica i virusa. Provjerite jednostavne, a učinkovite recepte u službi vašeg zdravlja.
Uštedite novac i sačuvajte zdravlje samo uz dar Večernjeg lista, posebni prilog Narodna hrana za hladne zimske dane, u petak, 15. 11.