Prilog Karneval, hrana i običaji donosi sve o tradiciji poklada i maškara u Hrvatskoj.
Donosimo pregršt originalnih recepata za pripremu tradicionalnih i maštovitih pokladnih jela, recepte iz lonca samoborskog princa fašnika te otkrivamo kako napraviti najslasnije krafne sa zlaćanim strukom, kroštule i fritule.
Saznajte sve o karnevalskim povorkama u Dubrovniku te zašto i kako spaljuju nesretnog sicilijanskog poklada na Lastovu. Po čemu se razlikuju halubajski zvončari od grobničkih dondolaša, tko jače zvoni, tko ima kićeniji šešir i strašniju masku te kako se postaje zvončarom.
Zavirili smo u jedini laboratorij za izradu baroknih venecijanskih maski, a u kazališnoj šminki doznali smo kako se pretvoriti u lava ili vuka.
Prošećite s nama Riječkim karnevalom na njegov 30. jubilej te saznajte kamo i za koliko novca putovati na karnevale od Venecije do Samobora.
Ne propustite, u ponedjeljak, 4. 2., samo u Večernjem listu, na dar.