slučaj iz engleske

Nije ni znala da je trudna: Žena rodila na kampiranju - mislila da ima bolove od hrane

Shutterstock
08.09.2024.
u 14:37

Mama je svoju djevojčicu dočekala u ranim jutarnjim satima uz pomoć svog supruga nakon što je pretpostavila da je pileći curry uzrokovao nesnosne bolove u trbuhu

Sljedeći put kada budete pripremali stvari za kampiranje, imajte na umu da se trebate pripremiti za svaku moguću situaciju u divljini. Mogli biste možda roditi u šatoru, a da uopće niste ni slutili da ste trudni, kao što se dogodilo ženi iz Engleske. Zoe Doyle (38) krenula je u kamp u Hayling Islandu s dvoje djece, a na kraju je kući došla s troje. Mama je svoju djevojčicu dočekala u ranim jutarnjim satima uz pomoć svog supruga Stuarta nakon što je isprva pretpostavila da je pileći curry koji je pojela uzrokovao nesnosne bolove u trbuhu, piše LADbible.

Par iz Maidenheada, grada oko 40 kilometara zapadno od Londona, otišao je na jednotjedno kampiranje sa svoje dvoje djece. Odgojiteljica u vrtiću objasnila je da se nekoliko dana nakon početka njihovog odmora na otvorenom probudila u pet sati ujutro s teškim bolovima u trbuhu.

VEZANI ČLANCI:

No, budući da je večer prije pojela hranu za van, jednostavno je pomislila da su njezini grčevi rezultat toga što joj obrok nije odgovara.U tom trenutku Zoe još nije znala da je trudna jer "nije imala simptome". "Probudila sam se i pomislila da mi je piletina koju smo jeli noć prije stvarno uznemirila želudac. Nisam mogla doći do glavnih toaleta, a imamo mali toalet u šatoru. Samo sam ostala tamo", ispričala je Zoe.

Prvo je mislila da se radi samo o bolovima u trbuhu, no stanje je postajalo sve gore i gore. "Znala sam da nešto nije u redu. Bilo je toliko krvi da sam pomislila da imam spontani pobačaj. Nisam ni znala da sve trudove radim sama", nastavila je. Probudila je muža te se prisjetila da je tada osjetila nagon za tiskanjem.

Njezin suprug Stuart odlučio je istražiti situaciju. "Oslonila sam se na sve četiri i moj muž je vidio glavu", opisala je Zoe. Muž joj je pomogao u porodu te je prerezao pupčanu vrpcu u šatoru. "Morali smo je zamotati je s onim što smo imali. Sve sam to napravila sama. Osjećala sam se kao djevica Marija koja rađa na otvorenom. Bilo je tako bizarno", ispričala je Zoe.

Nakon što je rodila kćer, Zoe se zapitala što se upravo dogodilo i kako nije znala da je trudna. Par je požurio u bolnicu sa svojom neočekivanom prinovom, gdje su liječnici potvrdili da je zdrava iako njezina majka uopće nije znala da je trudna. Zoe i Stuart odlučili su odati počast mjestu na kojem je malena rođena, otoku Hayling, pa su svoju kćer nazvali Hayley Doyle. Iako su žarko željeli proširiti svoju obitelj, par je očito bio zbunjen činjenicom da je Zoe trudna već devet mjeseci, a da ona toga nije ni bila svjesna.

VEZANI ČLANCI:

"Nisam imala apsolutno nikakve simptome. Mjesečnice su mi bile slabe, ali sam to pripisivala stresu i još uvijek sam ih imala svaki mjesec. Nisam imala nikakve žudnje. Malo sam se udebljala, ali to sam pripisivala tome što sam navečer jela grickalice", nastavila je Zoe. Trbuh joj nije narastao, a također nije imala ni jutarnje mučnine. "Stvarno je bila skrivena trudnoća", rekla je Zoe.

Objasnila je da su ona i Stuart oduvijek željeli imati još jedno dijete, ali su odustali nakon što su ih liječnici upozorili da bi dijabetes njezina supruga mogao utjecati na njihove šanse za začeće. "Pa kad je došla, pomislila sam kako je, zaboga, ovdje? Borila se protiv svih izgleda da bude ovdje", izjavile je Zoe. Dodala je da je pilule pila povremeno, no budući da su im šanse za trudnoću bile male, nisu tome pridavali veliku pažnju.

"Imat će nevjerojatnu priču za ispričati kad bude starija. Nikada nisam vjerovala zagonetnim pričama o trudnoći kad sam čitala o njima dok mi se to nije dogodilo. Ona se jednostavno savršeno uklapa kao da se sve to trebalo dogoditi", rekla je Zoe. Liječnici pretpostavljaju da je malenu Hayley nosila 'visoko', pa stoga nije osjetila njezin pokrete. Ono što je sigurno da obitelj Doyle ovo kampiranje neće nikada zaboraviti. 

Loše za zdravlje: Ove namirnice prije kuhanja nikada ne biste trebali prati!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije