održava kondiciju

U osmom mjesecu trudnoće i dalje se bavi powerliftingom: 'Trenirat ću dok ne rodim'

shutterstock
15.08.2024.
u 16:30

"Smatram da je dizanje utega pridonijelo smanjenju bolova i nadam se da će mi pomoći i u postporođajnom razdoblju", rekla je 25-godišnja ljubiteljica teretane

Olivia Enriquez, 25-godišnja ljubiteljica teretane iz Houstona u Teksasu, odlučila je nastaviti sa svojim fitness životnim stilom iako se nalazi u visokom stupnju trudnoće. Tvrdi da je nastavila dizati utege da bi održala kondiciju te se nada da će sačuvati što je više snage moguće. Tijekom cijele trudnoće dizala je utege, no uz neke prilagodbe, piše The Sun.

Kako je objasnila, nije dopustila porođaju da utječe na njezino fizičko zdravlje. "Održavam što više mišića i snage mogu te planiram nastaviti dizati utege tijekom cijele trudnoće uz prilagodbe po potrebi. Općenito, smatram da je dizanje utega pridonijelo smanjenju bolova i nadam se da će mi pomoći i u postporođajnom razdoblju", rekla je Enriquez.

VEZANI ČLANCI:

Ljubiteljica teretane videozapise svog vježbanja dijelila je na TikToku, a gledatelji su bili zaprepašteni njenom odlučnošću i upornošću. "Wow!", "Izgledaš fantastično!... I snažno kao sam vrag!", samo su neki od komentara ispod njezinih videa. Zdravstveni stručnjaci otkrili su da se vježbanje tijekom trudnoće može nastaviti uz medicinski nadzor. 

"Uvijek preporučujem da sve žene koje su trudne, posebno one koje se bave intenzivnim aktivnostima poput dizanja utega, trebaju imati temeljitu konzultaciju sa svojim liječnikom opće prakse", rekao je doktor Lawrence Cunningham te dodao da to uključuje kontinuirano praćenje ženinog zdravlja i zdravlja fetusa, uz prilagodbe rutine kako trudnoća napreduje.

GALERIJA Previše proteina štetno je za zdravlje: Ovo je šest znakova da pod hitno morate smanjiti unos

1/7

Cunningham je objasnio i da majke trebaju biti oprezne s napornim i zahtjevnim aktivnostima. "Bitno je slušati signale tijela i smanjiti intenzitet kada je potrebno. Osim toga, održavanje pravilne forme i tehnike postaje još važnije da bi se izbjegle povrede", istaknuo je. Sigurnost ovisi o razini kondicije prije trudnoće, iskustvu s dizanjem utega te zdravlju tijekom same trudnoće.

Zaljubljenik u vježbanje na TikToku jede pseću hranu jer je navodno 'prepuna proteina'

"Vidio sam slučajeve gdje su profesionalne sportašice uspjele održati visok nivo aktivnosti tijekom trudnoće bez negativnih učinaka. Međutim, to se ne bi smjelo smatrati normom i svakako ne bi trebalo biti opće prihvaćeno za sve trudnice. Ključni faktor uvijek će biti reakcija tijela tijekom trudnoće, koja očito značajno varira od osobe do osobe", zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije