ne vjerujte...

Nitko ne mari za vašu frizuru i još dvije zablude u koje vjerujete

kosa
VL FOTO
29.10.2012.
u 13:58

Mnogi smatraju da svi bulje u njih ako imaju lošu frizuru, no nije sve kako se čini...

Mislite li da ste Boga uhvatili za bradu jer znate sve, pa i kako svijet funkcionira? David McRaney u svojoj novoj knjizi "You Are Not So Smart" uvjerit će vas u suprotno. I olakšati vam muke koje prolazite.

Ovo su najčešće zablude koje nekome mogu zagorčati život.

Svi bulje u vas. Kad se osjećamo pomalo smetenima, zbunjenima ili umornima (ili jednostavnije nesigurnima), osjećamo i pojačane "osuđivačke" poglede. Strah od tih pogleda može nas blokirati u situacijama kad se nađemo pred velikim brojem ljudi ili na spoju. No većina tih "promatrača", vjerujte, brine svoje brige. Osim ako ne stanete nasred prostorije i ne viknete: Pogledajte moju užasnu frizuru! Tome u prilog ide i jedno istraživanje na fakultetu u kojem su psiholozi zamolili studenta koji je kasnio na predavanje da uđe u dvoranu. Nosio je majicu s likom Barryja Manilowa, a bio je uvjeren da ga je čak polovina studenata zbog nje ismijavala, no rezultati su pokazali da ju je primijetilo jedva četvrtina studenata.

Ljubav vašeg života čeka vas u baru. U kasnonoćnim satima, u stanju kad ste već pomalo "veseli" i držite novu ledenu bocu piva u ruci, odnos s nekime možda neće najbolje započeti. Možda bi jedna ranija popodnevna kava mogla preokrenuti stvar. Kada su ispitanici s novim partnerom pili toplu kavu, oni su jedni druge pamtili kao velikodušne i brižne, a ako su naručivali ledenu kavu, okarakterizirali su partnere kao suzdržane i teške za komunikaciju. Znanstvenici su objasnili da jedan dio mozga reagira na vruće signale, pa se fizički signal može interpretirati i u emocionalnom smislu. Zato bi se spoj uz topao napitak mogao doživjeti kao "vruć".

Na dijeti ste pokleknuli pred slatkim. I što da jeste? Naime, znanstvenici vjeruju da situacije kada zgriješite sa zabranjenom slasticom ne možete u potpunosti kontrolirati. U trenutku posrtanja mozak čini zadnje napore kako bi vas održao na pravom putu, no isto tako to je dobar znak koji govori da se učinkovito borite i da je to završni trzaj vaše loše navike.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije